Lokalomraader Attraktive Header

Bolig og erhverv

Letbanen gør lokalområderne attraktive

Flere tilflyttere, stigende huspriser og bedre logistik for virksomhedernes medarbejdere.

Langs med Letbanen blomstrer lokalområderne op og får folk til at se med mere positive øjne på områderne rundt om Aarhus.  

Her kan du læse interviews med tre ejendomsmæglere og en erhvervsdrivende, der alle kommer til at mærke fordelene ved Letbanen.

Syddjurs: Udvikling frem for afvikling

Syddjurs er et af de områder, der kan mærke et boost i antallet af tilflyttere på grund af Letbanen. Mikkel Kristensen fra Danbolig i Kolind har fordoblet salget af boliger siden sidste år, og Letbanen har været en afgørende faktor for den store interesse. 

– I alle vores boligannoncer fremhæver vi Letbanen, for når folk er ude at kigge efter bolig, var det tidligere skoler, institutioner og idrætshal, der var afgørende for deres boligvalg. Nu spørger køberne mere ind til afstanden til Letbanen.

– Alle stationsbyerne langs Letbanen blomstrer virkelig op, så vi ser en stor udvikling. Uden Letbanen havde vi nok set mere afvikling end udvikling i de byer. Letbanen gør det selvfølgelig ikke alene. Når byerne også kan understøtte tilflytningen med gode skoler, tilbud og fritidsaktiviteter, tiltrækker det så mange, at det lige nu er sælgers marked. Vi ser endda noget så usædvanligt som budrunder på husene herude. 

Odder: Letbanen åbner folks øjne

I den anden ende af banenettet glæder de sig også over Letbanens komme. Ejendomsmægler Jesper Lund fra home i Odder har solgt mange flere boliger det seneste år og tilskriver Letbanen noget af succesen.

– Odder er blevet nævnt meget i forbindelse med Letbanen, fordi banen begynder, eller slutter om man vil, i Odder. Derfor mærker jeg også, at det har sat Odder på landkortet over for en ny målgruppe af pendlere, der ellers ville være forbeholden over for afstanden til Aarhus.

– Der er jo stadig lige mange kilometer fra Aarhus til Odder, men Letbanen binder de to byer bedre sammen, så man fra Odder får et stærkere tilhørsforhold til Aarhus, fordi afstanden virker overkommelig, samtidig med at du ikke nødvendigvis skal skifte til en anden forbindelse inde i Aarhus.

Kolind: Bedre logistik for familie og medarbejdere

For seks år siden flyttede Janne Damborg med familien tættere på sin virksomhed i Kolind på Djursland for at få familiens logistik til at gå op. Med kun fem minutter til arbejde er det afgørende for Janne og familien, at Letbanen er tæt på, både når virksomheden og teenagepigernes verden udvider sig.

– Letbanen kommer særligt til at lette vores familie for de mange køreture til teenagepigernes aktiviteter rundt i området og fra næste år endda den daglige tur på 36 kilometer til gymnasiet i Risskov. Det frigiver tid til vores familie herhjemme.

– I min virksomhed Worth Keeping, hvor vi laver 3D- og 4D-nicheproduktioner, er det afgørende for os, at vores medarbejdere og praktikanter kan komme på arbejde uafhængigt af en bil. Det hjælper Letbanen os til, for vi kan simpelthen rekruttere meget bredere geografisk. Det har stor betydning for et lille firma som os.

Norddjurs: Satser på den afsmittende effekt

I Norddjurs mærker ejendomsmægler Jacob Stensgaard fra Nybolig en stigende interesse for boliger i området. Selv i de byer, hvor Letbanen ikke kører direkte til, svirrer interessen.  

– Letbanen gør det lettere for folk at se perspektivet i at købe længere væk fra Aarhus, fordi banen hjælper dem på vej. Derfor tror vi på, at vi i Norddjurs får glæde af den afsmittende effekt af de stigende boligpriser tættere på Aarhus. Det gælder selv i de byer, der ligger et stykke fra banen, fordi kommunen bakker op om bosætningen og Letbanen med tilbringerbusser og en busterminal.  

– Lige nu kan vi mest mærke Letbanens komme på salget af investeringsejendomme til kommende lejere. Men jeg kan mærke, at folk er klar til det, og når vi kommer tættere på, så tror jeg, at alle dem, der sidder og overvejer et boligkøb i Norddjurs, handler på deres overvejelser.