Universitetsbyen Header

Langs med banen

Universitetsbyen skyder op

Mange spændende byudviklingsprojekter er i gang langs med Letbanen, og et af de nyeste er etableringen af Universitetsbyen.

Aarhus Universitet købte i 2016 det tidligere Aarhus Kommunehospitals bygninger på Nørrebrogade af Region Midtjylland. Planen er at skabe et moderne campusområde og forbinde det med den øvrige del af universitetet.

Derudover er ambitionen at skabe en ny bydel i området, hvor det summer af byliv og studieaktiviteter, og hvor institutioner, butikker, erhverv og bolig er tæt forbundne – også med Katrinebjerg, midtbyen, Aarhus Ø og Trøjborg.

Nye tunneller er forberedt

Letbanen gør det let at komme til og fra Universitetsbyen, og faktisk har Aarhus Letbane også haft andel i projektet. Aarhus Kommune og Aarhus Universitet har nemlig ønsket at få etableret to nye tunneller under Nørrebrogade for fysisk at forbinde Universitetsparken og Universitetsbyen for fodgængere og cyklister. Det vil give et mere sammenhængende campusmiljø.

Da det ville blive for dyrt at etablere tunnellerne, når Letbanens skinner allerede var lagt, blev det derfor en opgave, som Aarhus Letbane stod for i forbindelse med anlægget af etape 1.

Skadestuen og Lægevagten er netop flyttet til nye lokaler på universitetshospitalet i Skejby, og fra 2021 er planen, at Molekylærbiologi og Genetik som det første institut flytter ind i Universitetsbyen.