LMB Skovbad Aarhus Ø

Etape 2

Fik du et skovbad i tracéet på Aarhus Ø?

Besøgende og beboere på Aarhus Ø kunne under dette års Festuge tage et skovbad i den midlertidige skov i midterrabatten på Bernhard Jensens Boulevard, hvor den næste letbaneetape skal køre.

Projektet blev skabt med udgangspunkt i en japansk tradition, Shinrin Yoku, der direkte oversat betyder ’skovbad’. Her bliver naturens dokumenterede fysiske og mentalt helende effekt anvendt som led i lægeordinerede behandlinger.

De repræsenterede træsorter i skoven var blevet nøje udvalgt med fokus på deres evne til naturligt at rense luften for bilos og reducere CO2 og på den måde skabe et godt mikroklima i den nye bydel.

Efter Festugen er de 600 træer blevet flyttet til en helt ny bypark i Gellerup, hvor de skal være med til at forskønne og begrønne området.

Letbane på vej til Aarhus Ø

Før sommerferien i år besluttede Aarhus Byråd de mere præcise rammer for arbejdet med Letbanens etape 2 – herunder også for Letbanen til Aarhus Ø. Projektet forventes afklaret hurtigere på denne strækning end på de øvrige i etape 2 (til Brabrand og til Hinnerup), da der allerede er gjort klar til Letbanen i den midterrabat, hvor der stod træer under Festugen.

Det betyder, at strækningen til Aarhus Ø kan blive politisk vedtaget allerede i løbet af 2019. Og hvis alt går vel, kan anlægsarbejdet påbegyndes i slutningen af 2020 og banen stå færdig i løbet af et til to år.

Også finansieringen af strækningen er på plads. Som led i budgetforlig 2018 blev det nemlig besluttet at afsætte en ramme, der finansieres ved salg af grunde på Aarhus Ø.

Se billeder fra skovbadet på Aarhus Ø

Skovbad Aarhus Ø 1Skovbad Aarhus Ø 2Skovbad Aarhus Ø 3Skovbad Aarhus Ø 4