Odense Letbane

Nyt fra andre letbaner

Tag Brunneren i Odense – og besøg fra Lyngby-Taarbæk

I Odense er der gang i opførelsen af Danmarks anden letbane, og allerede nu har de 16 tog fået hver deres navn.

Det overordnede tema for navngivningen var – måske ikke så overraskende i H. C. Andersens hjemby – ’At rejse er at leve’. I alt blev der indsendt knap 1.500 forslag.

Afstemningen om navnene til Odenses letbanetog sluttede onsdag den 24. oktober 2018, og fra slutningen af 2020 vil man kunne tage en tur med ’Kompasset’, ’Hjemkomsten’ og det fynskklingende ’Brunneren’ (en henvisning til den fynske brunsvigerkage) – eller et af de 13 andre tog med eventyrlige navne.

Nøgleordet er samarbejde

I Lyngby-Taarbæk Kommune står de lige nu overfor at skulle sætte gang i byggeriet af Danmarks tredje letbane. I den forbindelse var interesserede politikere og borgere i starten af november på studietur til Aarhus for at blive klogere på etableringen af Letbanen. Her hørte de blandt andet et oplæg fra Aarhus Letbanes direktør, Michael Borre.

Det vigtigste nøgleord, som gruppen kom hjem med, er samarbejde. Anlægget af Letbanen i Aarhus blev støttet af et bredt flertal på tværs af partier i byrådet, og der har hele vejen igennem processen været opbakning til projektet. Når arbejdet skal i gang i Lyngby-Taarbæk, vil fokus derfor være på, at alle interessenter og politikere står sammen om projekt Hovedstadens Letbane.

 

Foto: Odense Letbane