Passagerinformation

Nye tiltag holder dig opdateret om Letbanens drift

På grund af tekniske problemer har letbanekunder kigget forgæves efter information om forsinkede eller aflyste tog.

Teknikken driller stadig, men Midttrafik og Aarhus Letbane har sat gang i andre tiltag, så du nu lettere kan holde dig opdateret.  

Når du rejser med Letbanen, skal du let kunne tjekke, om der er forsinkelser eller aflysninger – og hvor dit tog befinder sig lige nu. Tanken bag det automatiske informationssystem AVLS er, at det skal sende live fra driften, så du kan følge med på din mobil og på perronernes infoskærme.

I de seneste måneder er det desværre gået anderledes, fordi AVLS-systemet har sendt forkerte oplysninger til rejseplanen.dk og infoskærmene. Derudover har det ikke været muligt at sende informationer til appen Midttrafik live. Derfor har Midttrafik og Aarhus Letbane nu iværksat en plan B, indtil det automatiske system fungerer.

– Vi prioriterer information til vores kunder højt, og optimalt set fungerede systemerne nu. Det er desværre ikke tilfældet endnu, og vi har derfor tilpasset det manuelle trafikinformationssystem, som vi normalt bruger til busserne, så det også omfatter Letbanen. På den måde kan kunderne holde sig opdateret, siger Martin Boisen Tams, funktionsleder i Kundeservice og Trafikservice hos Midttrafik. 

Sådan følger du med

Du kan nu holde dig opdateret om letbanedriften på følgende måder:

  • midttrafik.dk/trafikinfo kan du se den aktuelle driftsstatus. Her vil det fremgå, hvis der er generelle udfordringer med driften, og hvis letbanetog er aflyst. Forsinkelser på enkelte afgange kan du dog ikke se.
  • På strækningerne Aarhus H-Odder og Aarhus H-Lisbjergskolen kan du følge med via de infoskærme, der står på perronerne samt på midttrafik.dk/trafikinfo. Her kan du både se aflyste tog, og om der forventes større forsinkelser.
  • Det manuelle system vil således fremover vise de informationer, der bliver tastet ind i systemet af de driftsansvarlige på Letbanen.

– Parallelt med de nye tiltag arbejder Aarhus Letbane på at få det automatiske system til at fungere. Indtil det gør det, arbejder vi med de værktøjer, vi har til rådighed. En medarbejder fra Midttrafik har i en periode været placeret hos Aarhus Letbane for at vejlede og sikre ensretning i det manuelle system, siger Martin Boisen Tams.

Kommer Letbanen ikke?

Hen over efteråret har aflyste tog givet en del frustrationer. Aflysningerne var et resultat af flere faktorer, som du kan læse mere om i denne artikel.

Når der er udfordringer med letbanedriften, har du som kunde andre muligheder:

  • På nogle strækninger kan en bus bruges som alternativ. Det kan du tjekke på rejseplanen.dk eller i appen Midttrafik live.
  • Hvis Letbanen er ude af drift i forventeligt mere end en time, bliver der indsat erstatningsbusser på strækningen.
  • Hvis en forsinkelse eller en aflyst tur betyder, at du bliver mere end 20 minutter forsinket ved din endestation, kan du gøre brug af Midttrafiks rejsegaranti. Midttrafik Kundecenter kan som noget nyt godkende, at du har ret til garantien, før du betaler for en taxa. Læs mere om rejsegarantien her.

Kundeinformation med Letbanen

Fra Letbanens kontrolcenter styres letbanedriften, og information gives videre til kundernePerron med passagerinformationsskærm på strækningen mod OdderPassagerinformationsskærme i Aarhus

Spørgsmål

Læs de oftest stillede spørgsmål om Letbanen - og svarene herpå.

Nyheder

Følg med i aktuelle nyheder om letbaneprojektet.

Kontakt

Spørgsmål og kommentarer til Letbanen er velkomne.

Arkiv

Hvornår var det nu det var? Søg tilbage i Letbanens arkiver.