Closeup Header

Ledelse

Aarhus Letbane får ny formand

Den aarhusianske erhvervsmand og tidligere medlem af Aarhus Byråd Steen Stavnsbo indstilles til posten som ny formand for Aarhus Letbane I/S.

Borgmester Jacob Bundsgaard og regionsrådsformand Anders Kühnau er enige om at indstille den 53-årige aarhusianske erhvervsmand Steen Stavnsbo som ny formand for Aarhus Letbane. Han skal afløse Johnny B. Hansen, som har valgt at stoppe. Sagen skal nu behandles politisk i Aarhus Byråd.

Jacob Bundsgaard og Anders Kühnau fremhæver Steen Stavnsbo som en stærk, rutineret og engageret formand med solid erfaring fra både privat og offentlig virksomhed.

Steen Stavnsbo, 53 år, er professionelt bestyrelsesmedlem i flere danske såvel som udenlandske virksomheder samt bestyrelsesmedlem i Erhverv Aarhus og netop afgået byrådsmedlem i Aarhus Kommune, hvor han bla. sad i Teknisk Udvalg. Steen har desuden en lang international karriere bag sig som topleder i danske og udenlandske virksomheder.

Om den forestående opgave siger han:

”Mit fokus som formand vil i allerførste omgang være, at vi får sikret en klar og troværdig tidsplan for færdiggørelsen af etape 1 og at vi hurtigst muligt har letbanedrift til både Odder og Grenå. Der er en forståelig utålmodighed, og vi skal derfor sikre en god løbende kommunikation. Her vil jeg gerne spille en central rolle i dialogen med de berørte kommuner og regionen samt de statslige Instanser.

Men herudover vil jeg også i et længere perspektiv lægge stor vægt på en styrket dialog med erhvervslivet og andre interessenter, så vi sikrer, at Letbanens kæmpe potentiale for at bidrage til udviklingen i Østjylland forløses fuldt ud”, siger Steen Stavnsbo.

Letbaneselskabet Aarhus Letbane I/S forestår anlæg, drift og vedligehold af Aarhus Letbane, og selskabet ejes af Aarhus Kommune og Region Midtjylland med hver 50 procent. 

Læs nyheden på Aarhus Kommunes hjemmeside.