Velkommen Odder 2

Åbningsfejring

Åbningen af ny letbanestrækning fejres i Odder

Lørdag den 8. september er der officiel fejring af, at letbanestrækningen fra Odder til Aarhus er åbnet. Åbningen bliver markeret fra kl. 9.30 til 10.30 med officielle taler ved Odder Banegård samt efterfølgende gadefestival.

For at vise, at Odder Kommune, Aarhus Kommune og hele Østjylland bliver knyttet tættere sammen, vil en rød snor blive bundet sammen af borgmester Uffe Jensen (V), regionsrådsformanden Anders Kühnau (A) og Keld Hvalsø (EL), der er formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune.

- I stedet for at klippe en rød snor, binder vi snoren sammen for at vise, at Aarhus og Odder – og hele Østjylland - bliver knyttet tættere sammen med Letbanen, siger Uffe Jensen.

- Åbningen af strækningen Odder-Aarhus er ikke kun en glad nyhed for alle de pendlere, der nu kan se frem til en førsteklasses togbetjening, men markerer også en solidt skridt imod visionen om et sammenhængende Østjylland, hvor man frit kan bosætte sig og arbejde på kryds og tværs af kommunegrænser. Vi har brug for effektiv kollektiv trafik i den østjyske byregion, så vi kan understøtte områdets positive udvikling. Åbningen af Odder-Aarhus strækningen er stærkt bidrag i den retning, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (A).

På dagen vil der være gratis kørsel med Letbanen på strækningen Aarhus H-Odder-Aarhus H.

Program 

Letbaneåbningen fejres kl. 9.30-10.30 ved Odder Banegård, Banegårdsgade, 8300 Odder. 

Kl. 9.30 Fejringen indledes. Udstillingstog er åbent for besøgende. Kaffe og kage.

Kl. 9.45 Borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) byder velkommen.

Kl. 9.50 Officielle taler.

Kl. 10.00 Rød snor bindes.

Kl. 10.03 Mulighed for at stige ombord i det ventede tog, der kører mod Aarhus kl. 10.07 (ordinær drift)

Web Banner Odder Og Letbanen 1280X720px

Festival i Odder 

På den festlige dag er der også kaffe, kage og frisk frugt og et udstillingstog med informationer om Letbanen.

- Vi glæder os til at være med til at fejre, at der atter er en hurtig og komfortabel forbindelse direkte fra Odder til Aarhus og videre til Skejby og Lisbjerg. På opfordring fra Odder Kommune stiller vi med et udstillingstog, så alle kan kigge nærmere på de nye letbanetog, siger Aarhus Letbanes direktør Michael Borre. 

Efter åbningen er der Odder Gadefestival, hvor der sker en masse aktiviteter i Odder By. 

- Vi forventer, at hele dagen bliver en stor fest, og jeg har glædet mig længe, siger borgmester Uffe Jensen.

Letbanen mellem Odder og Aarhus har været i drift siden den 25. august. Den kører to gange i timen mellem Odder og Aarhus på hverdage med en ekstra afgang i myldretiden morgen og eftermiddag. Køreplanen kan ses på midttrafik.dk.

Fra Odder til Skejby

Med Letbanen er det muligt at køre fra Odder gennem Aarhus H til den nye havnefront og videre til Skejby. Her servicerer Letbanen bl.a. det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby. 

Med åbningen af strækningen mellem Odder og Aarhus begyndte Aarhus Letbane også at benytte det største af selskabets to letbanetog - det knapt 40 meter lange Tango. Med plads til 256 passagerer, niveaufri indstigning, wi-fi, strømudtag og ikke mindst miljøvenlig el-drift giver Letbanen passagerne høj komfort. Det mindre Variobahn-letbanetog, der kører på den indre strækning, skal også betjene strækningen til Odder. 

 

Læs mere

Læs om den festlige dag i Odder (link til Odder Kommune)

Kørsel med Letbanen lørdag 8. september (link til Midttrafik)