Odder Markering 8Sept2018

Odder

Våd men festlig fejring af Letbanen

Regnen væltede ned, men humøret var højt, da 300 borgere i Odder fejrede, at Letbanen nu kører mellem Odder og Aarhus.

Der var regn i stride strømme, men også højt humør, veloplagte taler og både flødeboller og kransekage til kaffen, da Odder lørdag den 8. september fejrede, at der nu er forbindelse til Aarhus med den nye letbane.

Trods den vedholdende regn mødte omkring 300 borgere op for at fejre Letbanen. De kunne krybe i ly for regnen i et udstillingstog, der var stillet op ved Odder Station i dagens anledning. Meget passende indtog dagens talere letbanetogets førerkabine og greb mikrofonen, så alle i det fyldte tog kunne høre, hvad der blev sagt.

Odders borgmester Uffe Jensen (V) lagde for og glædede sig over, at Odder by og kommune nu igen havde fået en direkte forbindelse til Aarhus.

Enhedslistens Keld Hvalsø, formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune og medlem af bestyrelsen for Aarhus Letbane, fulgte trop ved at kalde Letbanen for et eventyr:

- Der har været mange bump på vejen, men nu kører Letbanen, og jeg er overbevist om, at det bliver en succes.

Også regionsrådsformand Anders Kühnau (S) glædede sig over Letbanens åbning:

- Letbanen krydser kommunegrænsen, og er for alvor blevet et regionalt transportmiddel, der giver let adgang til uddannelse, arbejde, service, fritid og kultur på en bæredygtig og klimavenlig måde.

Sløjfe i stedet for klip

Netop forbindelsen mellem Odder og Aarhus gik igen i alle taler. Derfor blev den traditionelle fejring med at klippe en rød snor i stedet markeret ved at binde en rød sløjfe som symbol på, at Odder nu hænger bedre sammen med Aarhus.

Som led i markeringen var det hele lørdagen gratis at køre med Letbanen mellem Odder og Aarhus H. Det tilbud benyttede mange mennesker sig af – mange af dagens afgange var fyldt til sidste ståplads.

Letbanen mellem Odder og Aarhus har været i drift siden den 25. august. Den kører to gange i timen mellem Odder og Aarhus på hverdage med en ekstra afgang i myldretiden morgen og eftermiddag. Køreplanen kan ses på midttrafik.dk.

Med Letbanen er det muligt at køre fra Odder gennem Aarhus H til den nye havnefront og videre til Skejby. Her servicerer Letbanen bl.a. det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby. 

Fotos fra fejringen på Odder Station

Den røde snor blev bundet sammen som symbol på forbindelsen mellem Odder og Aarhus.Folk søgte ly for regnen i udstillingstoget på Odder Station.Odders borgmester Uffe Jensen var først til at holde tale via højttaleranlægget.Odder Kommune og borgmester Uffe Jensen havde rullet den røde løber ud.