Syddjurs

Kampagne

Syddjurs bruger Letbanen til at tiltrække tilflyttere

Syddjurs Kommune har i forvejen unik natur, lave kvadratmeterpriser og en af Danmarks længste kystlinjer at bryste sig af. Med indvielsen af den længe ventede letbane-linje til Grenaa har kommunen fået endnu et godt kort på hånden til at tiltrække nye tilflyttere fra Aarhus.

Det vil kommunen bruge i sin markedsføring.

”Syddjurs har fået letbane. Kun 30 minutter til Aarhus”, står der på den lille animationsfilm, hvor et letbanetog kører gennem landskabet. Animationsfilmen er en annonce, som i disse dage dukker op i nyhedsfeedet hos Facebook- og Instagram-brugere i Aarhus.

Aarhus er lige om hjørnet

– Det er en stor beslutning at flytte fra en stor by som Aarhus, og selvom Syddjurs har de perfekte rammer for børnefamilier, så skal unge aarhusianske børnefamilier af og til overbevises om, at Aarhus stadigvæk er lige om hjørnet. Det kan vi i endnu højere grad hævde nu, hvor vi har fået åbnet letbane-linjen til Grenaa, siger Syddjurs Kommunes borgmester, Ole Bollesen (S).

Han og Syddjurs Kommune vil gerne overbevise endnu flere aarhusianske børnefamilier om fordelene ved den naturskønne kommune nord for Aarhus. Derfor bruger kommunen også letbanens åbning som en del af markedsføringen mod aarhusianerne. 

– Vi vil vise, at det nu er blevet endnu lettere for travle børnefamilier at få hverdagen til at hænge sammen, hvor en eller begge arbejder i Aarhus. Og samtidig vise dem, at boligdrømmene langt lettere kan realiseres i Syddjurs Kommune, hvor kvadratmeterpriserne er under det halve af Aarhus, siger borgmesteren. 

Syddjurs Kommune vil køre annoncekampagner både før og efter sommerferien. 

FAKTA: Letbanen til Syddjurs 

  • Strækningen fra Aarhus H til Grenaa er cirka 70 kilometer og forbinder den nye, indre strækning med den tidligere nærbane.
  • De eksisterende 14 perroner på strækningen mod Grenaa er blevet ombygget og tilpasset til letbanetogene, og der er kommet to nye standsningssteder i Thorsager og Hessel.
  • Rejsetiden mellem Grenaa og Kolind tager 52 minutter, mens turen fra Hornslet til Aarhus H kan klares på godt 30 minutter.