Letbanen Solnedgang Rudehavvej

Rude Havvej

Nyt stationsområde på vej i Odder

Der er en spændende udvikling i gang i Odder omkring Rude Havvej, efter at lokalplanen for et nyt erhvervs- og stationsområde blev godkendt i sommeren 2019.

Der er store planer for området omkring Rude Havvej i Odder. Den nye lokalplan blev godkendt i juni 2019 og er sendt i offentlig høring inden byrådets endelige vedtagelse.

Selvom der endnu ikke ligger en endegyldig aftale mellem Odder Kommune og Aarhus Letbane, indeholder det nuværende forslag både busterminaler til de regionale busser og faciliteter til Letbanen.

I flere år har der været en hensigtserklæring mellem Aarhus Letbane og Odder Kommune om, at Odder Kommune skulle overtage det tidligere opstillingsareal, remisen og busværkstedet ved banegården i Odder, og at Aarhus Letbane kunne få nye faciliteter til togene på Rude Havvej. Derfor har Odder Kommune sendt planen i høring, selvom der ikke er en endelig aftale i hus med Aarhus Letbane.

Stort anlægsarbejde i vente

Hvis den nye lokalplan vedtages, kan borgere i Odder se frem til et helt nyt erhvervs- og stationsområde omkring Rude Havvej på 68.000 kvadratmeter. I forbindelse med standsningsstedet vil der blive pendlerparkering og cykelparkering samt cykel- og adgangsstier til området.

Ud over de to letbanespor vil der være endnu et spor ind i en garage, hvor fem-seks letbanetog kan holde parkeret om natten. Der vil også komme et område med faciliteter til Aarhus Letbane, blandt andet en vaskehal.

Det nye område omkring Rude Havvej kommer også til at huse nyt erhvervsbyggeri og et rekreativt område.