Test Grenaa Januar

Test

Letbanen testkører igen mellem Grenaa og Aarhus

Fra mandag den 21. januar genoptager Aarhus Letbane testkørsler på strækningen mellem Grenaa og Aarhus. Testkørslerne skal sikre smidig og hurtig indkørsel til stationerne.

Det handler om timing, når Aarhus Letbane mandag den 21. januar genoptager testkørslerne på strækningen mellem Grenaa og Aarhus. Testkørslerne skal bruges til at finjustere kommunikationen mellem letbanetog, signalsystem og sporskifter på stationer med krydsningsspor. Formålet er at gøre letbanetogenes indkørsel til stationerne så flydende og hurtig som muligt. 

For at genere den øvrige trafik mindst muligt begynder testkørslerne kl. 19 og fortsætter frem til kl. 5 om morgenen. Når letbanetogene passerer overkørslerne, vil de kortvarigt være lukket for krydsende trafik. Under passage er overkørslerne spærret for krydsende trafik med en kombination af bomme, lys og medarbejdere i gule veste. 

Test over to uger

Der testkøres på hele strækningen mellem Aarhus og Grenaa, men hovedparten af testarbejdet vil blive udført omkring krydsningsstationerne på Torsøvej i Risskov, Lystrup, Skødstrup, Hornslet, Ryomgård og Grenaa. Det sker aften og nat i perioden mandag den 21. januar til tidligt fredag den 25. januar og igen fra mandag aften den 28. januar til tidlig morgen fredag den 1. februar. 

Selv om testkørslerne udføres med både lav og høj hastighed, forventes de i øvrigt ikke at medføre støjgener for naboerne. 

Testkørslerne er en del af arbejdet med at få godkendt letbanestrækningen mellem Grenaa og Aarhus til kørsel med passagerer.