Overvaagningskamera Web

Hærværk

Groft hærværk på letbanestationer i Syddjurs

I Syddjurs Kommune har der været en knap så heldig start på det nye år med flere grove tilfælde af hærværk på letbanestationerne. Det er især toiletter og venterum i både Hornslet, Ryomgård, Kolind og Mørke, som er blevet ødelagt, og der er ikke tale om milde drengestreger. Skaderne er omkostningstunge at udbedre, og de giver pendlerne en dårlig rejseoplevelse.

Alene i år har der været fem grove tilfælde, hvor der er ødelagt inventar for et større beløb, oplyser Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen tager hærværket yderst alvorligt og har iværksat flere tiltag for at sætte en stopper for fremtidigt hærværk. Alle episoder er politianmeldt, ligesom der bliver krævet erstatning, når gerningspersonerne findes.

Overvågning på de udsatte stationer

For at komme problemet til livs er der opsat overvågning på de udsatte stationer. Syddjurs undersøger i øjeblikket, om andre tekniske initiativer kan forhindre flere uheldige episoder. Desuden fortæller udviklingsdirektør Poul Møller i pressemeddelelsen, at Syddjurs Kommune lægger op til politisk drøftelse, om der skal indføres flere tiltag.

Syddjurs Kommune beder borgerne om at passe på stationerne og opfordrer til, at man kontakter politiet, hvis man ved noget om hændelserne.