Sommerhus Fjellerup Web

Langs med banen

Norddjurs oplever boom i salg af sommerhuse

Danskerne har for alvor fået øjnene op for området med den 117 kilometer lange kystlinje. I det forgangene år steg salget af sommerhuse i Norddjurs Kommune med 86 procent. Hele 371 fritidshuse har fået nye ejere, viser tal fra Boligsiden.

Hverken vinter, kulde eller corona sætter en stopper for danskernes sommerhusdrømme. Den stigende efterspørgsel ser ud til at fortsætte på landsplan, oplyser Homes boligmarkedsanalytiker, Michael Dalsager, til Ritzau. I de første uger af 2021 var interessen for fritidshuse 18 procent højere end sidste år. 

Sommerhusejere nyder godt af Letbanen

Det er ikke kun den hyggelige havneby Grenaa, der gør Norddjurs særligt populær. Spørger man ejendomsmægler og indehaver af Home Grenaa, Sofie Vogt, kan Letbanen være med til at forklare den stigende interesse for Norddjurs.

– Beliggenhed er nøgleordet, når danskerne er på udkig efter sommerhus. Maksimalt en times transport, lyder kriteriet fra mange potentielle købere.Tidligere var det især nabokommunen Randers, der rettede sin opmærksomhed mod Norddjurs, forklarer Sofie Vogt, men de seneste år har også aarhusianerne indset, at de både får mere for pengene og har en fremtidssikret transport:

– På en god times tid kan du komme fra Aarhus Hovedbanegård til sommerhus-hygge i Grenaa – det er nemt, fleksibelt og billigt. Sommerhuse ved Letbanens strækning er især et trækplaster for de købere, der bor i byen og ikke har en bil. Desuden skaber Letbanen frihed for dem, der drømmer om spontane besøg fra venner og familie.