Østbanetorvet

Hvis du bor i Aarhus eller kører på letbanestrækningen mellem Aarhus og Grenaa, kender du med stor sandsynlighed Østbanetorvet. Ved første øjekast ligner det måske nogle af de andre stop i indre by. Men hvis du kigger nærmere på stedet, vil du opleve, at det har historisk og kulturel betydning – og ikke mindst forbindelse til en række skønne steder i Aarhus.

Østbanetorvet går helt tilbage til 1891, hvor det blev anlagt i forbindelse med Østbanegården opført i 1877. Dengang var der ikke det, vi i dag kender som Aarhus Ø, og man kunne fra Østbanegården se udover Aarhus havn og direkte til vandet.

Stedet har både været endestation for J.C. Dyhrs Aarhus Omnibus-Selskab og stoppested for en sporvognslinje i sin 132 år lange historie. I dag huser stedet et anlæg med træer og bænke, hvor du kan opleve statuen af politiker og børnesagsforkæmper Peter Sabroe. Østbanetorvet fungerer dog stadig som stoppested for både busser og selvfølgelig L1 mod Grenaa.

Hvis du har hørt podcasten ”På sporet af Letbanen”, ved du måske, at den ikoniske Jørgen Leth tilbragte en del af sin barndom i bygningerne ud til Østbanetorvet. Det er altså et af de steder i Aarhus, hvor du kan opleve både ny og gammel kultur og historie med den oprindelige banegårdsbygning og Nordre Kirkegård på den ene side og bebyggelsen af Aarhus Ø på den anden.

Du kan også hoppe på Letbanen ud til Risskov og selvfølgelig helt til Grenaa eller gå en kort tur op ad Østboulevarden og ende på det charmerende, hyggelige Trøjborg. Mulighederne er mange for at opleve historie, kultur, natur og by, hvis du står af ved Østbanetorvet og går på opdagelse.

Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.