Aarhus Ø Header

Udbygning

Planlægning af nye etaper

Der er flere stop på ruten, før en etape 2 af Letbanen kan blive besluttet og ført ud i livet. Læs mere på denne side om undersøgelserne af nye letbanelinjer.

Politisk opbakning

I februar 2017 besluttede et flertal uden om regeringen at afsætte 40 mio. kr. til undersøgelse af Letbanens etape 2, som kan komme til at bestå af en linje mellem Aarhus Ø og Brabrand samt en linje mellem Lisbjerg og Hinnerup. I aftalen er der også afsat penge til undersøgelse af en ny terminal i Brabrand.

I august 2017 godkendte Favrskov Byråd indstillingen om at gå i gang med forundersøgelse og miljøvurdering (VVM) af udbygningen af Letbanen mod Hinnerup. I maj 2018 godkendte Aarhus Byråd ligeledes indstillingerne til projektafklaring og miljøvurdering af Letbanens etape 2.

Det skal undersøges

Med godkendelse af indstillingerne til forundersøgelse og miljøvurdering af Letbanens etape 2 blev det også besluttet at dele undersøgelserne op i tre deletaper:

  • En letbanelinje til Aarhus Ø
  • En letbanelinje mellem baneterrænet bag Spanien i Aarhus C og Brabrand
  • En letbanelinje mellem Lisbjergskolen og Hinnerup. Her er der også planer om et Parkér & Rejs-anlæg lige op ad E45 ved Søften.

I sammenhæng med ovenstående indgår, at Letbanen kan forbindes med en ny station på hovedbanen i Brabrand.

Nyttige links

Læs mere om de igangværende forundersøgelser og miljøvurderinger af Letbanens etape 2:

Aarhus Kommune

Favrskov Kommune