Kursus: Pas på, på Letbanen

Før du må færdes eller arbejde på og ved Letbanens arealer på ikke-offentlige områder, er det et krav, at du har et gyldigt legitimationskort til enten Aarhus Letbane (gennem kurset Pas på, på Letbanen) eller til Banedanmark (gennem kurset Pas på, på banen).

Kurset Pas på, på Letbanen handler om personlig sikkerhed og henvender sig til personer, som skal arbejde eller færdes på eller nær Letbanens arealer.

Kurset tager ca. 3 timer inkl. test og kræver ingen forberedelse. Der tilbydes kaffe/te i forbindelse med kurset.

Du skal selv medbringe sikkerhedsvest samt blok og kuglepen til noter.

Det koster 1.500 kr. (ekskl. moms) at deltage i kurset.

Der er et maksimum på 12 deltagere pr. kursus.

Kurset afholdes udelukkende ved Aarhus Letbanes Trafik- og Servicecenter, Thomas Koppels Gade 311, 8000 Aarhus C.

Aarhus Letbane tilbyder kurset Pas på, på Letbanen én gang i kvartalet. Se længere nede på siden, hvornår næste kursus afholdes eller kontakt Aarhus Letbanes kursusansvarlige på kursus@aarhusletbane.dk for konkrete forespørgsler.

Banedanmark tilbyder ugentligt kurset Pas på, på banen i Fredericia. Hvis dit behov for at tage kurset ikke kan vente til næste kursus ved Aarhus Letbane, kan kurset med fordel tages hos Banedanmark.

Når du har gennemført og bestået kurset Pas på, på Letbanen, får du udstedt et kursusbevis i form af et e-legitimationskort (pdf), som skal medbringes enten digitalt eller udprintet, når du færdes eller arbejder i og ved Letbanens arealer.

Hvornår afholdes næste kursus?

Hvordan tilmelder jeg mig?

Tilmeld dig Pas på, på Letbanen her

Husk at det er et krav ved tilmelding, at du efterfølgende sender et foto i god opløsning og farver til Aarhus Letbanes kursusansvarlige på kursus@aarhusletbane.dk 

Fotoet skal bruges til det Pas på, på Letbanen e-legitimationskort (pdf), som hver deltager får udstedt som kursusbevis efter gennemført kursus.  

Kursets gyldighed

Hvis du er i besiddelse af et fysisk legitimationskort efter gennemførelse af Pas på, på Letbanen har det en gyldighed på 4 år (udløbsdatoen står på legitimationskortet).

Kurset Pas på, på Letbanen skal ikke gentages men for at opretholde kursets gyldighed, skal kursisten inden udløbsdatoen underskrive en Tro og Love-erklæring og fremsende denne til kursus@aarhusletbane.dk (skriv “PPPL Fornyelse” i emnefeltet). 

Hent Tro og Love-erklæring til fornyelse af kursets gyldighed.

Når vi har modtaget Tro og Love-erklæringen, sender vi dig et e-legitimationskort (pdf). Dette er uden udløbsdato og skal således ikke fornyes. Du skal bruge e-legitimationskortet til at identificere dig med, når du færdes eller arbejder i og ved Letbanens arealer. Du får således ikke et nyt plastikkort, men skal fremvise dit e-legitimationskort (pdf) elektronisk eller udprintet.

Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.