Aarhus H

Har du nogensinde overvejet, at Letbanen er meget mere end et transportmiddel? Letbanen er nemlig en fantastisk mulighed for at opleve Østjylland og de mange historiske og kulturelle steder, der findes langs ruterne.

Skal du på tur med Letbanen, har du med stor sandsynlighed været forbi Aarhus Hovedbanegård. Det centrale stoppested er ikke kun knudepunktet, der binder alle Letbanens ruter sammen. Det er også et kulturelt og historisk hovedmonument, der fungerer som hoveddøren til Aarhus for mange tusinde rejsende hver dag.

Selve hovedbanegården, som den står i dag, blev opført i 1927, og den gamle aarhusianer kan således snart fejre sin 100-års fødselsdag. Med sine mange smukke nyklassicistiske detaljer tegnet af DSBs overarkitekt K. T. Seest fortælles historien om Hovedbanegården, som gennem et århundrede har forbundet Aarhus og Østjylland med resten af Danmark.

I dag fungerer Aarhus Hovedbanegård også som midtpunktet omkredset af et væld af gode, sjove oplevelser i Aarhus. Tilknytningen til Bruuns Galleri, som blev etableret i 2003, byder på shopping, restauranter, biograf og minigolf. Træder du nogle få skridt uden for Hovedbanegården, har du ikke langt til Strøget, den smukke Skt. Pauls kirke, badeanstalten og rådhuset, som alle byder på spændende historiske, kulturelle og nyere oplevelser.

Med Letbanen får du altså adgang til at opleve mange af de steder, der gør Østjylland til en af Danmarks skønneste pletter.

Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.