Mørke

Det lidt dystre navn stammer helt tilbage fra middelalderen, hvor byen optræder under navnet “Myrki”, som betyder mose. Måske kender du også byen fra spændingsfilmen “Mørke” fra 2005 med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen?

Det er nu altså også det eneste dystre ved byen 26 km nord for Aarhus, som i dag huser omkring 1.700 indbyggere. Faktisk har byen de sidste år gennemgået en større byfornyelsesproces kaldet “Lys i Mørke”, og i dag byder den på alt fra historie og kultur til kunst og sociale arrangementer. Processen har blandt andet givet byen et gammelt, renoveret fyrtårn fra Aarhus Havn og Byens Hus, der byder på alt fra strikkecafé til koncerter.

Via en kort gåtur mod den sydlige del af byen kan du opleve ikke bare én, men to af Thomas Dambos sjove kæmpe-trolde. Tag en slapper sammen med Ben Chiller, og gå derefter turen på 1,6 km til Sigurd, The Bird and The Red Thing.

Slut dit besøg af med at opleve historiens vingesus i Mørke Kirke, der stammer helt tilbage fra middelalderen. Herfra kan du tilbagelægge små 650 meter og se Genforeningsstenen, der blev rejst i 1920, inden du igen hopper på Letbanen hjemad.

Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.