Ryomgård

Omkring 40 km nordøst for Aarhus ligger Ryomgård. Et særlig skønt sted, som befinder sig midt på det grønne Djursland, og som byder på både natur og oplevelser for hele familien – og du kan selvfølgelig hoppe på Letbanen og tage på udflugt til Ryomgård og omegn.

Faktisk dateres herregården med navnet Ryomgård helt tilbage til 1600-tallet, og i 1876 opførtes Ryomgård Station som knudepunkt for jernbanen med ruter til både Randers, Aarhus og Grenaa og senere også til Gjerrild på Norddjurs. Byen Ryomgård voksede altså op omkring stationen. Netop historien omkring jernbanen kan du opleve på Djurslands Jernbanemuseum, som befinder sig små 400 meter fra Ryomgård Station. Her er der lagt op til en spændende dag for tog-entusiaster med masser af historie for de store og sjov for de små ved modelbanen.

Er du til kunst og kultur, byder Ryomgård og omegn også på et galleri, kirker og fantastisk natur. Djursland er nemlig kendt for sin smukke natur, som er velbesøgt af danskerne. Bevæger du dig lidt uden for Ryomgård kan du tage på vandretur i Mols Bjerge, opleve historiens vingesus ved Kalø Slotsruin og besøge dyrene i Skandinavisk Dyrepark.

Mulighederne er mange for en dejlig tur for store som små både i og i omegnen af Ryomgård.

Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.