Universitetsparken

På vej op ad Nørrebrogade ligger et stoppested, som du måske ikke har lagt så meget mærke til. Det er et af de få stop på Aarhus Letbane, hvor du tilgår stoppestedet ved at gå under jorden gennem en tunnel. Det er selvfølgelig Universitetsparken, vi taler om.

Faktisk har stoppet forbindelse til en skøn grøn oase, Universitetsparken, der huser både Aarhus Universitet, kollegier, Naturhistorisk Museum og to kunstige søer. Samtidig er det også her, den legendariske kapsejlads hvert år afholdes for tusindvis af glade studerende, når kampen om Det Gyldne Bækken skal stå.

Universitetsparken blev anlagt i 1933 og er særligt kendt for sit kuperede terræn og smukke arkitektoniske bygninger med bevoksning af planter langs væggene. Flere udenlandske medier, blandt andet Huffington Post og Times Higher Education, har udråbt Aarhus Universitet til at være blandt verdens smukkeste universiteter netop på grund af de særlige bygninger og omgivelser i universitetsparken.

Hvis du spørger os, er det bare om at hoppe på Letbanen, stå af ved Universitetsparken og tage turen under tunnelen for at opleve et af Aarhus’ skønneste og grønneste steder.

Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.