Letbanen gør lokalområderne attraktive


Flere tilflyttere, stigende huspriser og bedre logistik for virksomhedernes medarbejdere.

Langs med Letbanen blomstrer lokalområderne op og får folk til at se med mere positive øjne på områderne rundt om Aarhus.  

Her kan du læse interviews med tre ejendomsmæglere og en erhvervsdrivende, der alle kommer til at mærke fordelene ved Letbanen.

Syddjurs: Udvikling frem for afvikling

Syddjurs er et af de områder, der kan mærke et boost i antallet af tilflyttere på grund af Letbanen. Mikkel Kristensen fra Danbolig i Kolind har fordoblet salget af boliger siden sidste år, og Letbanen har været en afgørende faktor for den store interesse. 

– I alle vores boligannoncer fremhæver vi Letbanen, for når folk er ude at kigge efter bolig, var det tidligere skoler, institutioner og idrætshal, der var afgørende for deres boligvalg. Nu spørger køberne mere ind til afstanden til Letbanen.

– Alle stationsbyerne langs Letbanen blomstrer virkelig op, så vi ser en stor udvikling. Uden Letbanen havde vi nok set mere afvikling end udvikling i de byer. Letbanen gør det selvfølgelig ikke alene. Når byerne også kan understøtte tilflytningen med gode skoler, tilbud og fritidsaktiviteter, tiltrækker det så mange, at det lige nu er sælgers marked. Vi ser endda noget så usædvanligt som budrunder på husene herude. 

Odder: Letbanen åbner folks øjne

I den anden ende af banenettet glæder de sig også over Letbanens komme. Ejendomsmægler Jesper Lund fra home i Odder har solgt mange flere boliger det seneste år og tilskriver Letbanen noget af succesen.

– Odder er blevet nævnt meget i forbindelse med Letbanen, fordi banen begynder, eller slutter om man vil, i Odder. Derfor mærker jeg også, at det har sat Odder på landkortet over for en ny målgruppe af pendlere, der ellers ville være forbeholden over for afstanden til Aarhus.

– Der er jo stadig lige mange kilometer fra Aarhus til Odder, men Letbanen binder de to byer bedre sammen, så man fra Odder får et stærkere tilhørsforhold til Aarhus, fordi afstanden virker overkommelig, samtidig med at du ikke nødvendigvis skal skifte til en anden forbindelse inde i Aarhus.

Kolind: Bedre logistik for familie og medarbejdere

For seks år siden flyttede Janne Damborg med familien tættere på sin virksomhed i Kolind på Djursland for at få familiens logistik til at gå op. Med kun fem minutter til arbejde er det afgørende for Janne og familien, at Letbanen er tæt på, både når virksomheden og teenagepigernes verden udvider sig.

– Letbanen kommer særligt til at lette vores familie for de mange køreture til teenagepigernes aktiviteter rundt i området og fra næste år endda den daglige tur på 36 kilometer til gymnasiet i Risskov. Det frigiver tid til vores familie herhjemme.

– I min virksomhed Worth Keeping, hvor vi laver 3D- og 4D-nicheproduktioner, er det afgørende for os, at vores medarbejdere og praktikanter kan komme på arbejde uafhængigt af en bil. Det hjælper Letbanen os til, for vi kan simpelthen rekruttere meget bredere geografisk. Det har stor betydning for et lille firma som os.

Norddjurs: Satser på den afsmittende effekt

I Norddjurs mærker ejendomsmægler Jacob Stensgaard fra Nybolig en stigende interesse for boliger i området. Selv i de byer, hvor Letbanen ikke kører direkte til, svirrer interessen.  

– Letbanen gør det lettere for folk at se perspektivet i at købe længere væk fra Aarhus, fordi banen hjælper dem på vej. Derfor tror vi på, at vi i Norddjurs får glæde af den afsmittende effekt af de stigende boligpriser tættere på Aarhus. Det gælder selv i de byer, der ligger et stykke fra banen, fordi kommunen bakker op om bosætningen og Letbanen med tilbringerbusser og en busterminal.  

– Lige nu kan vi mest mærke Letbanens komme på salget af investeringsejendomme til kommende lejere. Men jeg kan mærke, at folk er klar til det, og når vi kommer tættere på, så tror jeg, at alle dem, der sidder og overvejer et boligkøb i Norddjurs, handler på deres overvejelser.


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.