Letbanen gør lokalområderne attraktive


Flere tilflyttere, stigende huspriser og bedre logistik for virksomhedernes medarbejdere.

Langs med Letbanen blomstrer lokalområderne op og får folk til at se med mere positive øjne på områderne rundt om Aarhus.  

Her kan du læse interviews med tre ejendomsmæglere og en erhvervsdrivende, der alle kommer til at mærke fordelene ved Letbanen.

Syddjurs: Udvikling frem for afvikling

Syddjurs er et af de områder, der kan mærke et boost i antallet af tilflyttere på grund af Letbanen. Mikkel Kristensen fra Danbolig i Kolind har fordoblet salget af boliger siden sidste år, og Letbanen har været en afgørende faktor for den store interesse. 

– I alle vores boligannoncer fremhæver vi Letbanen, for når folk er ude at kigge efter bolig, var det tidligere skoler, institutioner og idrætshal, der var afgørende for deres boligvalg. Nu spørger køberne mere ind til afstanden til Letbanen.

– Alle stationsbyerne langs Letbanen blomstrer virkelig op, så vi ser en stor udvikling. Uden Letbanen havde vi nok set mere afvikling end udvikling i de byer. Letbanen gør det selvfølgelig ikke alene. Når byerne også kan understøtte tilflytningen med gode skoler, tilbud og fritidsaktiviteter, tiltrækker det så mange, at det lige nu er sælgers marked. Vi ser endda noget så usædvanligt som budrunder på husene herude. 

Odder: Letbanen åbner folks øjne

I den anden ende af banenettet glæder de sig også over Letbanens komme. Ejendomsmægler Jesper Lund fra home i Odder har solgt mange flere boliger det seneste år og tilskriver Letbanen noget af succesen.

– Odder er blevet nævnt meget i forbindelse med Letbanen, fordi banen begynder, eller slutter om man vil, i Odder. Derfor mærker jeg også, at det har sat Odder på landkortet over for en ny målgruppe af pendlere, der ellers ville være forbeholden over for afstanden til Aarhus.

– Der er jo stadig lige mange kilometer fra Aarhus til Odder, men Letbanen binder de to byer bedre sammen, så man fra Odder får et stærkere tilhørsforhold til Aarhus, fordi afstanden virker overkommelig, samtidig med at du ikke nødvendigvis skal skifte til en anden forbindelse inde i Aarhus.

Kolind: Bedre logistik for familie og medarbejdere

For seks år siden flyttede Janne Damborg med familien tættere på sin virksomhed i Kolind på Djursland for at få familiens logistik til at gå op. Med kun fem minutter til arbejde er det afgørende for Janne og familien, at Letbanen er tæt på, både når virksomheden og teenagepigernes verden udvider sig.

– Letbanen kommer særligt til at lette vores familie for de mange køreture til teenagepigernes aktiviteter rundt i området og fra næste år endda den daglige tur på 36 kilometer til gymnasiet i Risskov. Det frigiver tid til vores familie herhjemme.

– I min virksomhed Worth Keeping, hvor vi laver 3D- og 4D-nicheproduktioner, er det afgørende for os, at vores medarbejdere og praktikanter kan komme på arbejde uafhængigt af en bil. Det hjælper Letbanen os til, for vi kan simpelthen rekruttere meget bredere geografisk. Det har stor betydning for et lille firma som os.

Norddjurs: Satser på den afsmittende effekt

I Norddjurs mærker ejendomsmægler Jacob Stensgaard fra Nybolig en stigende interesse for boliger i området. Selv i de byer, hvor Letbanen ikke kører direkte til, svirrer interessen.  

– Letbanen gør det lettere for folk at se perspektivet i at købe længere væk fra Aarhus, fordi banen hjælper dem på vej. Derfor tror vi på, at vi i Norddjurs får glæde af den afsmittende effekt af de stigende boligpriser tættere på Aarhus. Det gælder selv i de byer, der ligger et stykke fra banen, fordi kommunen bakker op om bosætningen og Letbanen med tilbringerbusser og en busterminal.  

– Lige nu kan vi mest mærke Letbanens komme på salget af investeringsejendomme til kommende lejere. Men jeg kan mærke, at folk er klar til det, og når vi kommer tættere på, så tror jeg, at alle dem, der sidder og overvejer et boligkøb i Norddjurs, handler på deres overvejelser.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.