Fik du et skovbad i tracéet på Aarhus Ø?


Besøgende og beboere på Aarhus Ø kunne under dette års Festuge tage et skovbad i den midlertidige skov i midterrabatten på Bernhard Jensens Boulevard, hvor den næste letbaneetape skal køre.

Projektet blev skabt med udgangspunkt i en japansk tradition, Shinrin Yoku, der direkte oversat betyder ’skovbad’. Her bliver naturens dokumenterede fysiske og mentalt helende effekt anvendt som led i lægeordinerede behandlinger.

De repræsenterede træsorter i skoven var blevet nøje udvalgt med fokus på deres evne til naturligt at rense luften for bilos og reducere CO2 og på den måde skabe et godt mikroklima i den nye bydel.

Efter Festugen er de 600 træer blevet flyttet til en helt ny bypark i Gellerup, hvor de skal være med til at forskønne og begrønne området.

Letbane på vej til Aarhus Ø

Før sommerferien i år besluttede Aarhus Byråd de mere præcise rammer for arbejdet med Letbanens etape 2 – herunder også for Letbanen til Aarhus Ø. Projektet forventes afklaret hurtigere på denne strækning end på de øvrige i etape 2 (til Brabrand og til Hinnerup), da der allerede er gjort klar til Letbanen i den midterrabat, hvor der stod træer under Festugen.

Det betyder, at strækningen til Aarhus Ø kan blive politisk vedtaget allerede i løbet af 2019. Og hvis alt går vel, kan anlægsarbejdet påbegyndes i slutningen af 2020 og banen stå færdig i løbet af et til to år.

Også finansieringen af strækningen er på plads. Som led i budgetforlig 2018 blev det nemlig besluttet at afsætte en ramme, der finansieres ved salg af grunde på Aarhus Ø.


Skovbad Aarhus Ø 1Skovbad Aarhus Ø 2Skovbad Aarhus Ø 3Skovbad Aarhus Ø 4

Lignende nyheder...

Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.