Lisbjerg og Nye er for alvor på sporet


Aarhus er en by i rivende udvikling, og det er ikke kun inden for Ringvejen, der graves og bygges. Syv kilometer nord for midtbyen er der også fuld gang i de store entreprenørmaskiner.

Ambitionerne er, at op mod 45.000 borgere med tiden skal bo i Lisbjerg og Nye. Og det stiller krav til infrastrukturen. Letbanen kører allerede til Lisbjerg og vil i løbet af foråret 2019 stoppe i Nye. 

Lokalplanen for Lisbjerg er et glimrende eksempel på, hvordan byudvikling og letbane er blevet tænkt sammen allerede fra en tidlig fase. I august 2018 godkendte Aarhus Byråd udviklingsplanen for området. Dermed er vejen banet for en tæt og urban by i naturskønne omgivelser med plads til 25.000 beboere.

I Lisbjerg forventes der at blive 1 million kvadratmeter boliger og 250.000 kvadratmeter erhvervsbyggeri. Desuden er en udbygning af Lisbjergskolen fra 2008 allerede nu sat i gang.

Tidligere på året åbnede Parker & Rejs-anlægget ved Klokhøjen, og det har gjort det endnu lettere for pendlerne fra Lisbjerg-området og længere mod nord at komme med Letbanen ad Randersvej og ind til midtbyen.

Letbanetracé i centrum af Nye

Lidt øst for Lisbjerg er de første borgere flyttet ind i byen Nye. Projektet startede med en spæd idé for 12 år siden, og de sidste to år har der været fuld gang i etableringen af første etape, som foruden 650 boliger tæller en daginstitution og en dagligvarebutik. Målet er, at Nye frem mod 2060 vil blive befolket af mellem 15.000 og 20.000 borgere. Og i en by af den størrelse er infrastruktur og offentlig transport alfa og omega.

– Inden for de næste 18 måneder vil der bo i omegnen af 150 mennesker i Nye, og de har behov for at kunne transportere sig frem og tilbage til Aarhus midtby, så vi glæder os rigtig meget til at få gang i de første letbanetog helt ud til Nye, fortæller Jørn Tækker, ejer og direktør i Tækker Group, som står bag projekt Nye.

– Vi har arbejdet på Nye siden 2006, og vi har hele tiden haft Letbanens placering med i vores overvejelser. Ambitionen er, at der skal bo op mod 20.000 indbyggere, og vores formodning er, at de mennesker, som flytter til Nye, i mindre grad vil have egen bil, end man typisk har i andre bysamfund. Derfor var vi meget glade for, at Letbanen var med på at flytte tracéet lidt længere op i byen, så det kommer til at ligge midt i Nye. På den måde får flest muligt glæde af Letbanen, fortsætter han.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.