Nye tiltag holder dig opdateret om Letbanens drift


På grund af tekniske problemer har letbanekunder kigget forgæves efter information om forsinkede eller aflyste tog.

Teknikken driller stadig, men Midttrafik og Aarhus Letbane har sat gang i andre tiltag, så du nu lettere kan holde dig opdateret.  

Når du rejser med Letbanen, skal du let kunne tjekke, om der er forsinkelser eller aflysninger – og hvor dit tog befinder sig lige nu. Tanken bag det automatiske informationssystem AVLS er, at det skal sende live fra driften, så du kan følge med på din mobil og på perronernes infoskærme.

I de seneste måneder er det desværre gået anderledes, fordi AVLS-systemet har sendt forkerte oplysninger til rejseplanen.dk og infoskærmene. Derudover har det ikke været muligt at sende informationer til appen Midttrafik live. Derfor har Midttrafik og Aarhus Letbane nu iværksat en plan B, indtil det automatiske system fungerer.

– Vi prioriterer information til vores kunder højt, og optimalt set fungerede systemerne nu. Det er desværre ikke tilfældet endnu, og vi har derfor tilpasset det manuelle trafikinformationssystem, som vi normalt bruger til busserne, så det også omfatter Letbanen. På den måde kan kunderne holde sig opdateret, siger Martin Boisen Tams, funktionsleder i Kundeservice og Trafikservice hos Midttrafik. 

Sådan følger du med

Du kan nu holde dig opdateret om letbanedriften på følgende måder:

  • midttrafik.dk/trafikinfo kan du se den aktuelle driftsstatus. Her vil det fremgå, hvis der er generelle udfordringer med driften, og hvis letbanetog er aflyst. Forsinkelser på enkelte afgange kan du dog ikke se.
  • På strækningerne Aarhus H-Odder og Aarhus H-Lisbjergskolen kan du følge med via de infoskærme, der står på perronerne samt på midttrafik.dk/trafikinfo. Her kan du både se aflyste tog, og om der forventes større forsinkelser.
  • Det manuelle system vil således fremover vise de informationer, der bliver tastet ind i systemet af de driftsansvarlige på Letbanen.

– Parallelt med de nye tiltag arbejder Aarhus Letbane på at få det automatiske system til at fungere. Indtil det gør det, arbejder vi med de værktøjer, vi har til rådighed. En medarbejder fra Midttrafik har i en periode været placeret hos Aarhus Letbane for at vejlede og sikre ensretning i det manuelle system, siger Martin Boisen Tams.

Kommer Letbanen ikke?

Hen over efteråret har aflyste tog givet en del frustrationer. Aflysningerne var et resultat af flere faktorer, som du kan læse mere om i denne artikel.

Når der er udfordringer med letbanedriften, har du som kunde andre muligheder:

  • På nogle strækninger kan en bus bruges som alternativ. Det kan du tjekke på rejseplanen.dk eller i appen Midttrafik live.
  • Hvis Letbanen er ude af drift i forventeligt mere end en time, bliver der indsat erstatningsbusser på strækningen.
  • Hvis en forsinkelse eller en aflyst tur betyder, at du bliver mere end 20 minutter forsinket ved din endestation, kan du gøre brug af Midttrafiks rejsegaranti. Midttrafik Kundecenter kan som noget nyt godkende, at du har ret til garantien, før du betaler for en taxa. Læs mere om rejsegarantien her.


Fra Letbanens kontrolcenter styres letbanedriften, og information gives videre til kundernePerron med passagerinformationsskærm på strækningen mod OdderPassagerinformationsskærme i Aarhus

Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.