Aarhus Letbane på agendaen i EU


Aarhus Letbane var i februar oplægsholder til Covenant of Mayors Investment Forum, en EU-konference med fokus på klimatilpasning indenfor byggeri og offentlig transport samt finansiering af energieffektivisering.

Konferencen fandt sted 21. februar 2018 og havde mere end 400 deltagere, som repræsenterede kommuner, regioner og statslige institutioner fra hele EU. Aarhus Letbane blev inviteret som oplægsholder indenfor sporet ’Financing Urban Mobility’ på baggrund af RE:AL projektet, som EU’s miljøprogram ELENA har støttet med 14,2 millioner kroner over tre år.

ELENA, der er en forkortelse for European Local Energy Assistance, yder støtte til bæredygtige byggeri- og transportløsninger, der er med til at sikre investeringer i energibesparelser og vedvarende energi.

– Aarhus Letbane er blevet et såkaldt flagship project i EU’s miljøprogram, og det er vi stolte af, fortæller projektchef Britta Lyager Degn, som i Bruxelles præsenterede, hvordan EU-midlerne har støttet bæredygtige tiltag under tilblivelsen af Aarhus Letbane.

RE:AL projektet blev afviklet fra 2013 til 2016. Projektet havde til formål at støtte tiltag, der kan forberede den tekniske integration og omdannelse af eksisterende baner til letbanedrift, samt gøre letbanesystemet og tilhørende strømforsyning mere energieffektivt.

Udover konverteringen af Aarhus Nærbane til letbanedrift og energioptimering af letbanebanesystemet, blev EU-midlerne også brugt på at fremme et bæredygtigt kontrol- og vedligeholdelsescenter i Banegraven. Samtidig har der gennem hele forløbet været fokus på at sikre samarbejde og viden om energieffektiviseringer til fremtidige udbygningsetaper.

– På konferencen var der rig mulighed for gensidig sparring om miljørigtige transportløsninger i Europa. Vi er beærede over at få lov at fortælle om Aarhus Letbane, og hvordan projektet bidrager til et mere bæredygtigt transportsystem i Østjylland, forklarer Britta Lyager Degn.

 

Læs mere

RE:AL projektet

Covenant of Mayors Investment Forum – Energy Efficiency Finance Market Place


Britta Lyager DegnBritta Lyager Degn Covenant Of Mayors Investment Forum

Lignende nyheder...

Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.