Åbningen af ny letbanestrækning fejres i Odder


Lørdag den 8. september er der officiel fejring af, at letbanestrækningen fra Odder til Aarhus er åbnet. Åbningen bliver markeret fra kl. 9.30 til 10.30 med officielle taler ved Odder Banegård samt efterfølgende gadefestival.

For at vise, at Odder Kommune, Aarhus Kommune og hele Østjylland bliver knyttet tættere sammen, vil en rød snor blive bundet sammen af borgmester Uffe Jensen (V), regionsrådsformanden Anders Kühnau (A) og Keld Hvalsø (EL), der er formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune.

– I stedet for at klippe en rød snor, binder vi snoren sammen for at vise, at Aarhus og Odder – og hele Østjylland – bliver knyttet tættere sammen med Letbanen, siger Uffe Jensen.

– Åbningen af strækningen Odder-Aarhus er ikke kun en glad nyhed for alle de pendlere, der nu kan se frem til en førsteklasses togbetjening, men markerer også en solidt skridt imod visionen om et sammenhængende Østjylland, hvor man frit kan bosætte sig og arbejde på kryds og tværs af kommunegrænser. Vi har brug for effektiv kollektiv trafik i den østjyske byregion, så vi kan understøtte områdets positive udvikling. Åbningen af Odder-Aarhus strækningen er stærkt bidrag i den retning, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (A).

På dagen vil der være gratis kørsel med Letbanen på strækningen Aarhus H-Odder-Aarhus H.

Program 

Letbaneåbningen fejres kl. 9.30-10.30 ved Odder Banegård, Banegårdsgade, 8300 Odder. 

Kl. 9.30 Fejringen indledes. Udstillingstog er åbent for besøgende. Kaffe og kage.

Kl. 9.45 Borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V) byder velkommen.

Kl. 9.50 Officielle taler.

Kl. 10.00 Rød snor bindes.

Kl. 10.03 Mulighed for at stige ombord i det ventede tog, der kører mod Aarhus kl. 10.07 (ordinær drift)

Web Banner Odder Og Letbanen 1280X720px

Festival i Odder 

På den festlige dag er der også kaffe, kage og frisk frugt og et udstillingstog med informationer om Letbanen.

– Vi glæder os til at være med til at fejre, at der atter er en hurtig og komfortabel forbindelse direkte fra Odder til Aarhus og videre til Skejby og Lisbjerg. På opfordring fra Odder Kommune stiller vi med et udstillingstog, så alle kan kigge nærmere på de nye letbanetog, siger Aarhus Letbanes direktør Michael Borre. 

Efter åbningen er der Odder Gadefestival, hvor der sker en masse aktiviteter i Odder By. 

– Vi forventer, at hele dagen bliver en stor fest, og jeg har glædet mig længe, siger borgmester Uffe Jensen.

Letbanen mellem Odder og Aarhus har været i drift siden den 25. august. Den kører to gange i timen mellem Odder og Aarhus på hverdage med en ekstra afgang i myldretiden morgen og eftermiddag. Køreplanen kan ses på midttrafik.dk.

Fra Odder til Skejby

Med Letbanen er det muligt at køre fra Odder gennem Aarhus H til den nye havnefront og videre til Skejby. Her servicerer Letbanen bl.a. det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby. 

Med åbningen af strækningen mellem Odder og Aarhus begyndte Aarhus Letbane også at benytte det største af selskabets to letbanetog – det knapt 40 meter lange Tango. Med plads til 256 passagerer, niveaufri indstigning, wi-fi, strømudtag og ikke mindst miljøvenlig el-drift giver Letbanen passagerne høj komfort. Det mindre Variobahn-letbanetog, der kører på den indre strækning, skal også betjene strækningen til Odder. 

 

Læs mere

Læs om den festlige dag i Odder (link til Odder Kommune)

Kørsel med Letbanen lørdag 8. september (link til Midttrafik)


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.