Våd men festlig fejring af Letbanen


Regnen væltede ned, men humøret var højt, da 300 borgere i Odder fejrede, at Letbanen nu kører mellem Odder og Aarhus.

Der var regn i stride strømme, men også højt humør, veloplagte taler og både flødeboller og kransekage til kaffen, da Odder lørdag den 8. september fejrede, at der nu er forbindelse til Aarhus med den nye letbane.

Trods den vedholdende regn mødte omkring 300 borgere op for at fejre Letbanen. De kunne krybe i ly for regnen i et udstillingstog, der var stillet op ved Odder Station i dagens anledning. Meget passende indtog dagens talere letbanetogets førerkabine og greb mikrofonen, så alle i det fyldte tog kunne høre, hvad der blev sagt.

Odders borgmester Uffe Jensen (V) lagde for og glædede sig over, at Odder by og kommune nu igen havde fået en direkte forbindelse til Aarhus.

Enhedslistens Keld Hvalsø, formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune og medlem af bestyrelsen for Aarhus Letbane, fulgte trop ved at kalde Letbanen for et eventyr:

– Der har været mange bump på vejen, men nu kører Letbanen, og jeg er overbevist om, at det bliver en succes.

Også regionsrådsformand Anders Kühnau (S) glædede sig over Letbanens åbning:

– Letbanen krydser kommunegrænsen, og er for alvor blevet et regionalt transportmiddel, der giver let adgang til uddannelse, arbejde, service, fritid og kultur på en bæredygtig og klimavenlig måde.

Sløjfe i stedet for klip

Netop forbindelsen mellem Odder og Aarhus gik igen i alle taler. Derfor blev den traditionelle fejring med at klippe en rød snor i stedet markeret ved at binde en rød sløjfe som symbol på, at Odder nu hænger bedre sammen med Aarhus.

Som led i markeringen var det hele lørdagen gratis at køre med Letbanen mellem Odder og Aarhus H. Det tilbud benyttede mange mennesker sig af – mange af dagens afgange var fyldt til sidste ståplads.

Letbanen mellem Odder og Aarhus har været i drift siden den 25. august. Den kører to gange i timen mellem Odder og Aarhus på hverdage med en ekstra afgang i myldretiden morgen og eftermiddag. Køreplanen kan ses på midttrafik.dk.

Med Letbanen er det muligt at køre fra Odder gennem Aarhus H til den nye havnefront og videre til Skejby. Her servicerer Letbanen bl.a. det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby. 


Den røde snor blev bundet sammen som symbol på forbindelsen mellem Odder og Aarhus.Folk søgte ly for regnen i udstillingstoget på Odder Station.Odders borgmester Uffe Jensen var først til at holde tale via højttaleranlægget.Odder Kommune og borgmester Uffe Jensen havde rullet den røde løber ud.

Lignende nyheder...

_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere …

Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.