Våd men festlig fejring af Letbanen


Regnen væltede ned, men humøret var højt, da 300 borgere i Odder fejrede, at Letbanen nu kører mellem Odder og Aarhus.

Der var regn i stride strømme, men også højt humør, veloplagte taler og både flødeboller og kransekage til kaffen, da Odder lørdag den 8. september fejrede, at der nu er forbindelse til Aarhus med den nye letbane.

Trods den vedholdende regn mødte omkring 300 borgere op for at fejre Letbanen. De kunne krybe i ly for regnen i et udstillingstog, der var stillet op ved Odder Station i dagens anledning. Meget passende indtog dagens talere letbanetogets førerkabine og greb mikrofonen, så alle i det fyldte tog kunne høre, hvad der blev sagt.

Odders borgmester Uffe Jensen (V) lagde for og glædede sig over, at Odder by og kommune nu igen havde fået en direkte forbindelse til Aarhus.

Enhedslistens Keld Hvalsø, formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune og medlem af bestyrelsen for Aarhus Letbane, fulgte trop ved at kalde Letbanen for et eventyr:

– Der har været mange bump på vejen, men nu kører Letbanen, og jeg er overbevist om, at det bliver en succes.

Også regionsrådsformand Anders Kühnau (S) glædede sig over Letbanens åbning:

– Letbanen krydser kommunegrænsen, og er for alvor blevet et regionalt transportmiddel, der giver let adgang til uddannelse, arbejde, service, fritid og kultur på en bæredygtig og klimavenlig måde.

Sløjfe i stedet for klip

Netop forbindelsen mellem Odder og Aarhus gik igen i alle taler. Derfor blev den traditionelle fejring med at klippe en rød snor i stedet markeret ved at binde en rød sløjfe som symbol på, at Odder nu hænger bedre sammen med Aarhus.

Som led i markeringen var det hele lørdagen gratis at køre med Letbanen mellem Odder og Aarhus H. Det tilbud benyttede mange mennesker sig af – mange af dagens afgange var fyldt til sidste ståplads.

Letbanen mellem Odder og Aarhus har været i drift siden den 25. august. Den kører to gange i timen mellem Odder og Aarhus på hverdage med en ekstra afgang i myldretiden morgen og eftermiddag. Køreplanen kan ses på midttrafik.dk.

Med Letbanen er det muligt at køre fra Odder gennem Aarhus H til den nye havnefront og videre til Skejby. Her servicerer Letbanen bl.a. det nye Universitetshospital og de mange arbejdspladser i Business Park Skejby. 


Den røde snor blev bundet sammen som symbol på forbindelsen mellem Odder og Aarhus.Folk søgte ly for regnen i udstillingstoget på Odder Station.Odders borgmester Uffe Jensen var først til at holde tale via højttaleranlægget.Odder Kommune og borgmester Uffe Jensen havde rullet den røde løber ud.

Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.