Mårslet får ny krydsning under Letbanen


I Mårslet udnyttes ombygningen af Odderbanen fra nærbane til letbane også til at skabe flere krydsningsmuligheder på tværs af baneterrænet.

I Mårslet glæder de sig til, at den lukkede nærbane genåbner som letbane. Ventetiden har været lang, men en gruppe borgere har brugt den konstruktivt: Som mange andre danske stationsbyer er Mårslet nærmest skåret tværs over på langs af baneterrænet med kun få muligheder for at krydse sporene. Men i forbindelse med ombygningen af dels Letbanen, dels nedlæggelsen af det lokale rensningsanlæg, opstod der en mulighed for at øge antallet af krydsningssteder i byen uden at lave om på de eksisterende forhold. 

Benytter eksisterende viadukt

Rensningsanlægget ligger i det naturskønne område ved Giber Å en smule sydøst for Mårslet tæt på Vilhelmsborg. Gennem en viadukt løber åen under den kommende letbane, og det er her, at man nu benytter lejligheden til at lave en ny sti, der følger Giber Å gennem viadukten under letbanesporet. 

– Når maskinerne alligevel var i gang, tænkte jeg, at vi kunne slå flere fluer med ét smæk og få endnu et krydsningssted uden de store omkostninger, fortæller den lokale initiativtager, Søren Rosenkrantz Riber. Idéen blev både forelagt det lokale fællesråd og Aarhus Kommune og det resulterer nu i, at Mårslet får en ny krydsning af Letbanen. 

Krydsningen under Letbanen langs med Giber Å indgår i en større plan, hvor beboere i Mårslet forsøger at koble flere stier sammen for at skabe bedre fremkommelighed langs med og på tværs af Letbanen. Ikke bare i Mårslet, men også langs Giber Å, der løber gennem de naturskønne områder omkring Vilhelmsborg, Fulden, Skovmøllen og Moesgård Strand. 

Fotos: Søren Rosenkrantz Riber


Maarslet Viadukt Giber AaSti Ved Eskegaardsvej

Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.