Mange østjyder har fundet ud af, at det er nemt og bekvemt at rejse med Letbanen.

For at gøre oplevelsen endnu bedre sætter denne udgave af ”Vidste du…” fokus på nogle gode letbane-rejseråd, der sørger for, at toget kan køre til tiden – og at alle kommer med.

 … at indstigning nu er lettere for kunder med særlige behov?

I letbanetogene er der markeret et flexareal, som er tiltænkt kunder, der bruger kørestol eller rollator, har barnevogn, cykel eller lignende med. På den måde er der plads til alle. For at udnytte flexarealet bedst muligt – og så toget kan køre til tiden – er det en god idé at placere sig det rigtige sted på perronen, da toget kun holder stille i kort tid.

Da flexarealet netop er indrettet til kunder med særlige behov, er det naturligvis vigtigt, at andre kunder ikke optager de pladser. Det sikrer en god rejse for alle.

… at Letbanen har brug for et kærligt tryk?

Når du rejser med Letbanen på Odder- og Grenaastrækningerne, er det ligesom i busserne: Du skal trykke på stopknappen, når du skal af. Tryk på knappen, så snart dit stoppested er blevet annonceret. Så er du sikker på at komme af det rigtige sted, og toget kan bremse i tide. Når du skal ud af Letbanen, lyser en grøn dørknap, du skal trykke på, når dørene er klar til at åbne.

Derudover er det en god idé at komme i god tid inden afgang, så der er tid til at finde den rette perron og placere dig rigtigt. På strækningerne Østbanetorvet til Grenaa, Lisbjerg til Lystrup og Odder til Aarhus H er der behovsstandsning. Du skal derfor stille dig synligt og give tegn til letbaneføreren, så du er sikker på at blive set.

… at alle kan bidrage til, at Letbanen kører til tiden?

Ligesom Metro og S-togene i København holder Letbanen kun ved perronerne i kort tid, og dørene er kun åbne kortvarigt. Det betyder, at du skal lade andre rejsende komme ud, før du selv træder ind. På den måde kan toget komme hurtigere afsted, så der ikke opstår forsinkelser i køreplanen.

… at Letbanen har flere døre, og at de gerne må bruges

Når letbanetoget ankommer, er der en tendens til, at kunderne stiller sig klar ved de samme døre. Ud over at det blokerer for de kunder, der skal ud af toget, så tager det også længere tid at få alle om bord.

Derfor er det en god idé, at man stiller sig forskellige steder på perronen, så alle Letbanens døre bliver brugt. Det gælder ikke mindst, hvis flere rejser sammen, for eksempel familier med børn, skoleklasser og andre grupper. På den måde kan alle være sikre på at komme med det samme tog uden problemer.


Lignende nyheder...

Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.