Driften på Letbanen lever op til målene


Letbanen kører fortsat med målopfyldelse på pålideligheden på alle strækninger – dog med et fald i forhold til oktober. Rettidigheden er til gengæld igen over målet på 95 procent.

Den samlede opgørelse for pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) landende i november på 97,2 procent. Rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) endte på 95,2 procent. År-til-dato er tallene henholdsvis 98,7 og 96,2 procent. Grenaabanens rettidighed ligger fortsat under niveauet for de to andre baner.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen for november sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning kører stabilt og ligger et godt stykke over målopfyldelse på 95 procent på begge mål. I november faldt pålideligheden dog til 98,1 procent og rettidigheden til 97,0 procent.

Hovedårsagerne til driftsforstyrrelserne er fejl på letbanesignaler og mangel på klargjorte letbanetog ved driftsstart, bl.a. på grund af mange skader som følge af påkørsler af rådyr.

Odderbanen
Odderbanen kører ligeledes stabilt med målopfyldelse på begge mål. Efter en længere periode med en pålidelighed på over 99 procent faldt den i november til 97,9 procent. Rettidigheden faldt ligeledes fra 99,0 procent i oktober til 97,4 procent i november.

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger er fejl på sikringsanlæg, overkørsler og letbanetog. Derudover har der været nedbrud på det arbejdskøretøj, der skulle påføre glycerin på køreledningerne.

Grenaabanen
Pålideligheden på Grenaabanen er faldet til 95,2 procent. Rettidigheden er til gengæld steget til 90,3 procent. Det er en positiv effekt af, at hastigheden nu er sat op til 100 km i timen mellem Ryomgård og Grenaa.

Årsagerne til driftsforstyrrelserne på Grenaabanen er fejl på overkørsler, fejl på letbanetog og nedbrud på de arbejdskøretøjer, der skulle påføre glycerin på køreledningerne. Derudover har der været mangel på klargjorte letbanetog ved driftsstart, bl.a. på grund af mange skader som følge af påkørsler af rådyr. 

Strækningen vedbliver at være den mest sårbare, bla. på grund af sin længde samtidig med, at den er enkeltsporet.

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

Banedanmark opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.banedanmark.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kunderettidigheden på S-banen er 92,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er marts 2020, er 91,6 procent.


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.