Ismateriel beskadiget


Som tidligere annonceret har Aarhus Letbane indkøbt to systemer til forebyggelse af is på køreledningerne ved hjælp af påføring af glycerin.

Det ene udstyr leveres af Aarsleff Rail og er testet og næsten helt klar til drift. Udstyret er ikke endeligt overdraget til Aarhus Letbane, da en funktion der gør, at udstyret kan benyttes uden en afbrydelse af kørestrømmen endnu ikke er færdigt.

Udstyret fungerer dog med afbrydelse af kørestrømmen, og i den kapacitet var udstyret natten til onsdag den 26. februar sat til at påføre glycerin mellem Hjortshøj og Grenaa. Når der arbejdes under en kørestrømsafbrydelse, skal der af sikkerhedshensyn også laves såkaldt arbejdsjording. Desværre skete der det uheldige, at Aarsleff Rail kørte ind i arbejdsjordingen, som de havde glemt at flytte, og derved ødelagde strømaftageren, hvor børsterne er monteret.

Det andet udstyr fra REBS i Tyskland er leveret og ved at blive tilpasset, så det kan monteres på et arbejdskøretøj. Dette arbejde pågår.

Indtil udstyret er blevet repareret, der er pt. ingen tidsplan, vil der ikke kunne påføres glycerin. Der vil derfor udelukkende blive kørt iskørsel, når der er udsigt til frostgrader.

Natten til torsdag den 27. februar 2020 vil der blive kørt iskørsel på Odderbanen, men på Grenaabanen vil det ikke være muligt på grund af det igangværende sporarbejde. For at sikre at morgentrafikken kan gennemføres, er der på både Grenaabanen og Odderbanen bestilt et beredskab af erstatningsbusser, der indsættes, hvis togene ikke kan køre pga. is på køreledningerne.

Aarhus Letbane beklager de evt. gener denne fejl giver vores kunder.

Rejsende anbefales at tjekke Rejseplanen og Midttrafiks hjemmeside torsdag morgen.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.