Forventet ibrugtagning ultimo første kvartal 2022


Aarhus Letbane har haft en forventning om, at krydsningssporet ved Trustrup station ville kunne blive ibrugtaget ultimo 2020, men projektet er forsinket, især pga. Corona.

Krydsningssporet er en af forudsætningerne for, at der kan køre to tog i timen mellem Grenaa og Ryomgård.

Leverandøren, ASAL, har fremsendt en tidsplan, der viser, at Trustrup nu først kan forventes åbnet i første kvartal 2022. Det er en ibrugtagning ca. 15 måneder senere end tidligere indikeret.

Det er selvfølgelig meget frustrerende men skyldes især Corona-krisen og forsinkelser med projektering, produktion og leverancer af komponenter og materiel til projektet, samt en række nye og yderligere forudsætninger og krav fra ASAL omkring produktion, test og installation, som adskiller sig markant fra tidligere projekter.

Helt oprindeligt var forventningen af krydsningsstationen ville stå klar, når Grenaabanen åbnede. Tidligt under anlægsfasen var projektet i Trustrup en option til Turn Key-kontrakten med ASAL-konsortiet men blev ikke indløst inden sit udløb medio 2016 på grund af manglende bevilling.

Flere efterfølgende forsøg på at lave en ny aftale med ASAL strandede på grund af store uenigheder om en ny og meget højere pris, om tidsplanen og øgede krav fra ASAL, samt et fokus på at få idriftsat Grenaabanen hurtigst muligt uden yderligere forsinkelser.

Kort tid efter underskrift af de endelige aftaler primo 2020 blev det meste af verden ramt af restriktioner pga. covid-19, således også de italienske medarbejdere, der skulle bidrage med bl.a. projektering af projektet og som også skulle rejse til Danmark. Desuden er produktionen af kritiske leverancer til projektet i USA nu også stærkt påvirkede af Corona-krisen og af pres fra konkurrerende større projekter i andre lande.

Aarhus Letbane er i dialog med ASAL omkring denne nye tidsplan med det sigte at finde en måde at fremrykke ibrugtagningen på. Dette arbejde foregår for øjeblikket, men det er selvsagt usikkert, om det kan lykkes.

Kontakt adm. direktør Michael Borre på mib@aarhusletbane.dk.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.