Byttehandel og byudvikling på vej


Det er ikke hver dag, der er byttehandler i denne størrelse: Aarhus Letbane ejer arealerne på Odder Station, og der er forhandlinger i gang om at overdrage stationen til Odder Kommune, mod at Letbanen overtager arealer på Rude Havvej i udkanten af Odder.

På nuværende tidspunkt bliver Odder Station, som er en endestation, brugt til, at letbanetogene kan holde parkeret, og letbaneførerne har opholdsrum. Til begge dele er der dog ikke tilstrækkelige forhold, og Aarhus Letbane ønsker derfor at anlægge nye faciliteter på Rude Havvej. Det vil også kunne give plads til, at Odder Kommune kan inddrage stationsområdet i deres byudviklingsplan.

– Sagen skal drøftes på et byrådsmøde i april, hvorefter vi forventer at kunne gennemføre et skifte. Vi er allerede langt i processen, og hvis alle parter ønsker at realisere byttehandlen, vil det formentlig kunne ske i januar 2022, siger Henning Haahr, kommunaldirektør i Odder Kommune.

Ønsker at binde Odder sammen
Arealet ved stationen inkluderer både remisen og selve stationsarealet. Det er endnu ikke besluttet, hvad der konkret skal ske, men byrådet har ytret, at arealet passer godt ind i byens udviklingsplan, fortæller Henning Haahr:

– Remisen kunne meget vel blive brugt til at skabe noget kreativt og kulturelt, hvor der også bliver plads til boliger. På den ene side har vi Vita Park, hvor det gamle sygehus er omdannet til blandt andet sundhedshus med tilhørende park, og på den anden side har vi gågade, torv og butiksliv. På den måde vil stationsområdet kunne binde Odder sammen.

Henning Haahr forventer, at forvandlingen vil blive sat i udbud, muligvis sammen med de boliger, der skal bygges, så de to opgaver kan tænkes sammen.

Bedre forhold for Letbanen

Med arealerne på Rude Havvej vil Aarhus Letbane få bedre plads og faciliteter til både letbanetog og mandskab, forklarer Henning Haahr.

– Letbanen kan etablere hvilespor til togene, og personalet kan få gode lokaler til frokost, møder og omklædningsrum.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.