I denne udgave af ’Vidste du…’ kan du læse mere om det anlægsarbejde, der skal bane vej for Letbanens halvtimesdrift til Grenaa.

At Aarhus Letbane anlægger krydsningsstation ved Trustrup?

At der kommer halvtimesdrift til Grenaa?

At sikringshytterne snart tager form?

 

… at Aarhus Letbane anlægger krydsningsstation ved Trustrup?

Ved Trustrup station er der for tiden et anlægsarbejde i gang, som fremover gør det muligt for letbanetogene mellem Grenaa og Ryomgård at krydse hinanden.

Allerede sidste år begyndte arbejdet med krydsningssporet, men grundet COVID-19 blev projektet forsinket. Dog er flere forsinkelser indhentet, og forventningen er nu, at krydsningssporet er klar til at blive taget i brug ultimo 2021.

Krydsningsporet har faktisk været på tegnebrættet i en årrække. Tilbage i 2016 var forventningen, at sporet skulle færdiggøres i forbindelse med åbningen af Grenaastrækningen. Dengang blev projektet sat i bero på grund af manglende økonomisk bevilling.

… at der kommer halvtimesdrift til Grenaa?

Når den nye krydsningsstation ved Trustrup er etableret og kan tages i brug, kan Midttrafik tilpasse Letbanens køreplan, så du hver halve time kan rejse mellem Aarhus og Grenaa. I første omgang planlægges halvtimesdriften gennemført i myldretiden morgen og eftermiddag.

Realiseringen af halvtimesdrift er hele formålet med anlægsarbejdet ved Trustrup. For når to letbanetog kan passere hinanden på den ellers enkeltsporede strækning, bliver det muligt med den højere frekvens til glæde for kunderne.

… at sikringshytterne snart tager form?

 Når man står på Trustrup Station, vil man kunne se, at der allerede nu er to spor, så hvorfor kan to letbanetog ikke krydse hinanden? Selvom alt ser klar ud, mangler den teknologi, der gør det muligt for togene at krydse hinanden på sikker vis.

Det er såkaldte sikringsanlæg, som blandt andet skal styre signaler og sporskifter. Konkret består anlæggene af blandt andet signaler og elektronik, som bliver samlet i sikringshytter på størrelse med en container.

Lige nu er projekteringsarbejdet i gang, hvorefter de fysiske signaler og hytterne med elektronik skal opsættes. Det bliver efterfulgt af omfattende test, inden krydsningssporet efter planen er klar til drift i udgangen af 2021. Test planlægges under hensyntagen til, at trafikken i videst muligt omfang skal opretholdes.

 


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.