I denne udgave af ’Vidste du…’ kan du læse mere om det anlægsarbejde, der skal bane vej for Letbanens halvtimesdrift til Grenaa.

At Aarhus Letbane anlægger krydsningsstation ved Trustrup?

At der kommer halvtimesdrift til Grenaa?

At sikringshytterne snart tager form?

 

… at Aarhus Letbane anlægger krydsningsstation ved Trustrup?

Ved Trustrup station er der for tiden et anlægsarbejde i gang, som fremover gør det muligt for letbanetogene mellem Grenaa og Ryomgård at krydse hinanden.

Allerede sidste år begyndte arbejdet med krydsningssporet, men grundet COVID-19 blev projektet forsinket. Dog er flere forsinkelser indhentet, og forventningen er nu, at krydsningssporet er klar til at blive taget i brug ultimo 2021.

Krydsningsporet har faktisk været på tegnebrættet i en årrække. Tilbage i 2016 var forventningen, at sporet skulle færdiggøres i forbindelse med åbningen af Grenaastrækningen. Dengang blev projektet sat i bero på grund af manglende økonomisk bevilling.

… at der kommer halvtimesdrift til Grenaa?

Når den nye krydsningsstation ved Trustrup er etableret og kan tages i brug, kan Midttrafik tilpasse Letbanens køreplan, så du hver halve time kan rejse mellem Aarhus og Grenaa. I første omgang planlægges halvtimesdriften gennemført i myldretiden morgen og eftermiddag.

Realiseringen af halvtimesdrift er hele formålet med anlægsarbejdet ved Trustrup. For når to letbanetog kan passere hinanden på den ellers enkeltsporede strækning, bliver det muligt med den højere frekvens til glæde for kunderne.

… at sikringshytterne snart tager form?

 Når man står på Trustrup Station, vil man kunne se, at der allerede nu er to spor, så hvorfor kan to letbanetog ikke krydse hinanden? Selvom alt ser klar ud, mangler den teknologi, der gør det muligt for togene at krydse hinanden på sikker vis.

Det er såkaldte sikringsanlæg, som blandt andet skal styre signaler og sporskifter. Konkret består anlæggene af blandt andet signaler og elektronik, som bliver samlet i sikringshytter på størrelse med en container.

Lige nu er projekteringsarbejdet i gang, hvorefter de fysiske signaler og hytterne med elektronik skal opsættes. Det bliver efterfulgt af omfattende test, inden krydsningssporet efter planen er klar til drift i udgangen af 2021. Test planlægges under hensyntagen til, at trafikken i videst muligt omfang skal opretholdes.

 


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.