Stabil drift på alle strækninger


Målopfyldelse og fremgang på alle strækninger – undtagen på Grenaabanen, som fortsat ligger under målet på rettidigheden.

Driftsopgørelsen for april måned viser en fremgang i pålideligheden i forhold til årets første tre måneder, og et stabilt højt niveau på rettidigheden. Samlet set landede pålideligheden på 98,7 procent og rettidigheden på 96,9 procent. Der er dermed målopfyldelse på begge mål.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen sådan ud:

Indre strækning
Der er fremgang og målopfyldelse på den indre strækning, som er tilbage på et høj niveau. Pålideligheden sluttede på 98,8 procent og rettidigheden på 98,3 procent.

Hovedårsagen til aflysninger og forsinkelser er kollision med en bil ved Hjortholmsvej og tekniske fejl på signalanlæg.

Odderbanen
Odderbanen ligger fortsat på et stabil højt niveau og opfylder begge mål. Pålideligheden landende på 99,5 procent og rettidigheden på 98,7 procent.

Hovedårsagen til de få forsinkelser og aflysninger er kollisionen med en bil ved Hjortholmsvej på indre strækning, som desværre også kom til at påvirke driften på Odderbanen.

Grenaabanen
På Grenaabanen er der målopfyldelse og fremgang på pålideligheden, som sluttede på 98,1 procent. Strækningen har fortsat udfordringer med rettidigheden, som endte på 93,3 procent. Niveauet er dog fortsat højere end i 2020, hvor resultatet for hele året var 91,3 procent.

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger er fejl på køretøj, tekniske fejl og kollisionen med en bil på indre strækning, som også påvirkede driften på Grenaabanen.

Aarhus Letbane opgør pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden). Det fastsatte mål for begge parametre er 95 procent.

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er marts 2021, er 90,6 procent.

 


Lignende nyheder...

_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.