Tilfredsstillende driftsforbedringer i 2020


2020 sluttede med en god december måned med forbedringer på både pålidelighed og rettidighed på alle strækninger.

Samlet set endte året med pæne resultater. Pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) landede på 98,7 procent og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) på 96,3 procent.

Der har i hele 2020 været målopfyldelse på begge mål, undtagen på Grenaabanen hvor rettidigheden ikke er på niveau med de andre baner. Letbanen vil fortsat arbejde målrettet på at forbedre rettidigheden på Grenaabanen.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen for december sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning kører fortsat meget stabilt og sluttede i december med en pålidelighed på 98,9 procent og en rettidighed på 98,0 procent.

De få forsinkelser og aflysninger skyldes fejl på letbanesignal, en bil i sporet ved Mindet og nedbrud på ATS i Letbanens kontrolcentret.

Odderbanen
Odderbanen kører ligeledes stabilt og landede på en pålidelighed på 97,9 procent og en rettidighed på 97,7 procent. 

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger er fejl på sikringsanlæg, bil i sporet ved Mindet, nedbrud på letbanekøretøj og nedbrud på ATS i Letbanens kontrolcenter.

Grenaabanen
Efter et dyk i pålideligheden på Grenaabanen er der igen fremgang, og resultatet endte på 98,6 procent i december. Rettidigheden landende på 93,7 procent og er dermed under målet på 95 procent. Rettidigheden er dog i fremgang efter, at hastigheden i starten af november blev sat op til 100 km i timen mellem Ryomgård og Grenaa. 

Hovedårsagerne til driftsforstyrrelserne er fejl på overkørsel, fejl på skinne, bil i sporet ved Mindet og nedbrud på ATS i Letbanes kontrolcenter. 

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 92,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er december 2020, er 95,6 procent.


Lignende nyheder...

Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.