Tilfredsstillende driftsforbedringer i 2020


2020 sluttede med en god december måned med forbedringer på både pålidelighed og rettidighed på alle strækninger.

Samlet set endte året med pæne resultater. Pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) landede på 98,7 procent og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) på 96,3 procent.

Der har i hele 2020 været målopfyldelse på begge mål, undtagen på Grenaabanen hvor rettidigheden ikke er på niveau med de andre baner. Letbanen vil fortsat arbejde målrettet på at forbedre rettidigheden på Grenaabanen.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen for december sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning kører fortsat meget stabilt og sluttede i december med en pålidelighed på 98,9 procent og en rettidighed på 98,0 procent.

De få forsinkelser og aflysninger skyldes fejl på letbanesignal, en bil i sporet ved Mindet og nedbrud på ATS i Letbanens kontrolcentret.

Odderbanen
Odderbanen kører ligeledes stabilt og landede på en pålidelighed på 97,9 procent og en rettidighed på 97,7 procent. 

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger er fejl på sikringsanlæg, bil i sporet ved Mindet, nedbrud på letbanekøretøj og nedbrud på ATS i Letbanens kontrolcenter.

Grenaabanen
Efter et dyk i pålideligheden på Grenaabanen er der igen fremgang, og resultatet endte på 98,6 procent i december. Rettidigheden landende på 93,7 procent og er dermed under målet på 95 procent. Rettidigheden er dog i fremgang efter, at hastigheden i starten af november blev sat op til 100 km i timen mellem Ryomgård og Grenaa. 

Hovedårsagerne til driftsforstyrrelserne er fejl på overkørsel, fejl på skinne, bil i sporet ved Mindet og nedbrud på ATS i Letbanes kontrolcenter. 

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 92,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er december 2020, er 95,6 procent.


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.