Vintervejret gav aflysninger i februar


Til trods for udfordringer med vintervejret er der fortsat målopfyldelse på begge mål. Rettidigheden holder et fornuftigt niveau og ligger over 2020-niveauet for samme periode.

Det skyldes især en forbedring af rettidigheden på Grenaabanen. Pålideligheden ligger til gengæld under 2020-niveauet for samme periode. Det skyldes primært is på køreledningerne. 

Samlet set viser driftsopgørelsen for februar en tilbagegang i forhold til januar på pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) til 96,1 procent og på rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) til 96,6 procent. 

Aflysningerne skyldes især udfordringer med vintervejret og helt specifikt perioder med rimtåge, som den nuværende metode med glycerin desværre ikke er så virksom over for. Vi undersøger i øjeblikket et antal initiativer, der skal supplere vores nuværende vinterberedskab.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning opfylder fortsat begge mål til trods for en tilbagegang i forhold til januar. Pålideligheden er faldet til 96,5 procent og rettidigheden til 97,8 procent.

Aflysninger og forsinkelser skyldes især is på køreledningerne, en brand nær banen ved Mindet og tekniske fejl.

Odderbanen
Odderbanen kører fortsat med pæne resultater og opfylder begge mål til trods for et mindre fald. Pålideligheden endte på 97,1 procent og rettidigheden på 97,0 procent. 

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger er is på køreledningerne, fejl på materiel og tekniske fejl.

Grenaabanen
På Grenaabanen er der tilbagegang på begge mål. Pålideligheden er faldet til 94,9 procent, og lander dermed lige under målet på 95 procent. Rettidigheden er faldet til 93,8 procent. 

Driftsforstyrrelserne skyldes især is på køreledningerne og fejl på materiel og overkørsel.

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er januar 2021, er 92,4 procent.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.