Vintervejret gav aflysninger i februar


Til trods for udfordringer med vintervejret er der fortsat målopfyldelse på begge mål. Rettidigheden holder et fornuftigt niveau og ligger over 2020-niveauet for samme periode.

Det skyldes især en forbedring af rettidigheden på Grenaabanen. Pålideligheden ligger til gengæld under 2020-niveauet for samme periode. Det skyldes primært is på køreledningerne. 

Samlet set viser driftsopgørelsen for februar en tilbagegang i forhold til januar på pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) til 96,1 procent og på rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) til 96,6 procent. 

Aflysningerne skyldes især udfordringer med vintervejret og helt specifikt perioder med rimtåge, som den nuværende metode med glycerin desværre ikke er så virksom over for. Vi undersøger i øjeblikket et antal initiativer, der skal supplere vores nuværende vinterberedskab.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning opfylder fortsat begge mål til trods for en tilbagegang i forhold til januar. Pålideligheden er faldet til 96,5 procent og rettidigheden til 97,8 procent.

Aflysninger og forsinkelser skyldes især is på køreledningerne, en brand nær banen ved Mindet og tekniske fejl.

Odderbanen
Odderbanen kører fortsat med pæne resultater og opfylder begge mål til trods for et mindre fald. Pålideligheden endte på 97,1 procent og rettidigheden på 97,0 procent. 

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger er is på køreledningerne, fejl på materiel og tekniske fejl.

Grenaabanen
På Grenaabanen er der tilbagegang på begge mål. Pålideligheden er faldet til 94,9 procent, og lander dermed lige under målet på 95 procent. Rettidigheden er faldet til 93,8 procent. 

Driftsforstyrrelserne skyldes især is på køreledningerne og fejl på materiel og overkørsel.

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er januar 2021, er 92,4 procent.


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.