Vintervejret drillede i januar, men det samlede resultat er fornuftigt


Vintervejret gav flere aflysninger i januar, men Letbanens samlede mål for pålidelighed og rettidighed er fortsat opfyldt.

Driftsopgørelsen for januar viser samlet set en tilbagegang i pålideligheden i forhold til december 2020. Til gengæld er rettidigheden forbedret.

Pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) landede på 97,6 procent og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) på 97,5 procent.

Årsagen til tilbagegangen på pålideligheden er især de 2-3 dage, hvor Letbanen var udfordret af vintervejret. Letbanen har allerede skærpet beredskabet og igangsat flere initiativer, der skal minimere risikoen for driftsforstyrrelser fremover.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen for januar sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning kører meget stabilt og med resultater, der ligger et pænt stykke over målet på 95 procent på begge mål. Pålildeligheden i januar lå på 98,0 procent og rettidigheden på 98,8 procent.

De få forsinkelser og aflysninger skyldes is på køreledningerne og fejl på materiel.

Odderbanen
Odderbanen kører fortsat stabilt og begge mål er nået. Der har været et  mindre fald i pålideligheden men til gengæld fremgang i rettidigheden.  Pålideligheden landede på 97,3 procent og rettidigheden på 98,3 procent. 

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger er is på køreledningerne og fejl på materiel.

Grenaabanen
På Grenaabanen er der  fortsat målopfyldelse på pålideligheden på trods af en tilbagegang i pålideligheden, som endte på 97,1 procent. Rettidigheden nåede 94,8 procent, hvilket er en fremgang i forhold til december – og meget tæt på målet på 95 procent.

De primære årsager til driftsforstyrrelserne er is på køreledningerne, fejl på en overkørsel og fejl på materiel. 

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er januar 2021, er 92,4 procent.


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.