fbpx

Vintervejret drillede i januar, men det samlede resultat er fornuftigt


Vintervejret gav flere aflysninger i januar, men Letbanens samlede mål for pålidelighed og rettidighed er fortsat opfyldt.

Driftsopgørelsen for januar viser samlet set en tilbagegang i pålideligheden i forhold til december 2020. Til gengæld er rettidigheden forbedret.

Pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) landede på 97,6 procent og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden) på 97,5 procent.

Årsagen til tilbagegangen på pålideligheden er især de 2-3 dage, hvor Letbanen var udfordret af vintervejret. Letbanen har allerede skærpet beredskabet og igangsat flere initiativer, der skal minimere risikoen for driftsforstyrrelser fremover.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen for januar sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning kører meget stabilt og med resultater, der ligger et pænt stykke over målet på 95 procent på begge mål. Pålildeligheden i januar lå på 98,0 procent og rettidigheden på 98,8 procent.

De få forsinkelser og aflysninger skyldes is på køreledningerne og fejl på materiel.

Odderbanen
Odderbanen kører fortsat stabilt og begge mål er nået. Der har været et  mindre fald i pålideligheden men til gengæld fremgang i rettidigheden.  Pålideligheden landede på 97,3 procent og rettidigheden på 98,3 procent. 

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger er is på køreledningerne og fejl på materiel.

Grenaabanen
På Grenaabanen er der  fortsat målopfyldelse på pålideligheden på trods af en tilbagegang i pålideligheden, som endte på 97,1 procent. Rettidigheden nåede 94,8 procent, hvilket er en fremgang i forhold til december – og meget tæt på målet på 95 procent.

De primære årsager til driftsforstyrrelserne er is på køreledningerne, fejl på en overkørsel og fejl på materiel. 

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er januar 2021, er 92,4 procent.


Lignende nyheder...

_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens ...
Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at ...
Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og ...
Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.