Rettidigheden er fortsat stabil


Juni gav et fald i pålideligheden, men rettidigheden er stabil.

Driftsopgørelsen for juni viser et fald i pålideligheden i forhold til april og maj.  Årsagerne er generelt fejl på infrastrukturen og på letbanekøretøjerne. Et lynnedslag den 20. juni har dog også gjort sit og står alene for næsten hver fjerde aflyst afgang i juni.

Rettidighed ligger fortsat stabilt. Samlet set er der målopfyldelse på begge mål. Det samlede resultat for strækningerne endte på 97,5 procent for pålideligheden og 96,9 for rettidigheden. 

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning kører fortsat med målopfyldelse på begge mål men med et fald i forhold til maj. Pålideligheden sluttede på 97,7 procent og rettidigheden på 97,9 procent.

Hovedårsagerne til aflysninger og forsinkelser var fejl på materiel og tekniske fejl, manglende tog og lynnedslag i kørestrømsanlæg.

Odderbanen
Odderbanen var i juni ramt  af flere aflysninger og forsinkelser end i de tidligere måneder, men strækningen kører  fortsat med målopfyldelse på begge mål. Både pålidelighed og rettidighed landende på 97,4 procent.

Forsinkelser og aflysninger skyldes hovedsageligt lynnedslag i kørestrømsanlæg, fejl på materiel og tekniske fejl.

Grenaabanen
På Grenaabanen er der målopfyldelse på pålideligheden, som dog er faldet til 97,1 procent. Rettidigheden følger til gengæld en opadgående kurve og nærmer sig målet på 95 procent.  

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger skyldes fejl på materiel, tekniske fejl og en bilist i sporet.

Aarhus Letbane opgør pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden). Det fastsatte mål for begge parametre er 95 procent.

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er marts 2021, er 90,6 procent.

 


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.