Rettidigheden er fortsat stabil


Juni gav et fald i pålideligheden, men rettidigheden er stabil.

Driftsopgørelsen for juni viser et fald i pålideligheden i forhold til april og maj.  Årsagerne er generelt fejl på infrastrukturen og på letbanekøretøjerne. Et lynnedslag den 20. juni har dog også gjort sit og står alene for næsten hver fjerde aflyst afgang i juni.

Rettidighed ligger fortsat stabilt. Samlet set er der målopfyldelse på begge mål. Det samlede resultat for strækningerne endte på 97,5 procent for pålideligheden og 96,9 for rettidigheden. 

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning kører fortsat med målopfyldelse på begge mål men med et fald i forhold til maj. Pålideligheden sluttede på 97,7 procent og rettidigheden på 97,9 procent.

Hovedårsagerne til aflysninger og forsinkelser var fejl på materiel og tekniske fejl, manglende tog og lynnedslag i kørestrømsanlæg.

Odderbanen
Odderbanen var i juni ramt  af flere aflysninger og forsinkelser end i de tidligere måneder, men strækningen kører  fortsat med målopfyldelse på begge mål. Både pålidelighed og rettidighed landende på 97,4 procent.

Forsinkelser og aflysninger skyldes hovedsageligt lynnedslag i kørestrømsanlæg, fejl på materiel og tekniske fejl.

Grenaabanen
På Grenaabanen er der målopfyldelse på pålideligheden, som dog er faldet til 97,1 procent. Rettidigheden følger til gengæld en opadgående kurve og nærmer sig målet på 95 procent.  

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger skyldes fejl på materiel, tekniske fejl og en bilist i sporet.

Aarhus Letbane opgør pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden). Det fastsatte mål for begge parametre er 95 procent.

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er marts 2021, er 90,6 procent.

 


Lignende nyheder...

Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.