Driften var påvirket af tekniske fejl og vintervejr


Pålideligheden faldt en smule i marts, mens rettidigheden er stabil. Letbanes samlede mål for pålidelighed og rettidighed er fortsat opfyldt.

Driftsopgørelsen for marts viser, at der har været udfordringer med pålideligheden, som har haft en faldende tendens i første kvartal. Rettidigheden er fortsat på et højt niveau. Pålideligheden endte på 95,7 procent og rettidigheden på 97,1 procent. 

En række tekniske problemer, udfordringer med vintervejret og en bilist, som sad fast i letbanesporet, er de primære årsager til tilbagegangen i pålideligheden.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen sådan ud:

Indre strækning
Den indre strækning, som normalt kører med høj driftsstabilitet, har været ramt af tekniske problemer, bl.a. i Nørreportkrydset som er et vigtigt knudepunkt.  Pålideligheden er faldet til 95,1 procent og holder sig dermed over målet. Rettidigheden ligger fortsat på et fornuftigt niveau på 98,1 procent.

Hovedårsagerne til aflysninger og forsinkelser var is på køreledningerne, en bilist i letbanesporet, fejl på kørestrømsanlæg og fejl på sporskifte.

Odderbanen
Odderbanen kører fortsat stabilt og begge mål er opfyldt og forbedret i forhold til februar. Pålideligheden landende på 98,3 procent og rettidigheden på 98,0 procent. 

De primære årsager til forsinkelser og aflysninger er is på køreledningerne og tekniske fejl på indre strækning, som påvirkede togene på Odderbanen.

Grenaabanen
På Grenaabanen er der en lille fremgang på begge mål i forhold til februar, men målet på 95 procent er endnu ikke opfyldt på rettidigheden. Pålideligheden sluttede på 95,7 procent og rettidigheden på 94,6 procent.

Hovedårsagerne til driftsforstyrrelserne er is på køreledningerne, fejl på sporskifte i Lystrup og tekniske fejl på indre strækning, som påvirkede togene på Grenaabanen.

Aarhus Letbane opgør pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden). Det fastsatte mål for begge parametre er 95 procent.

 Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er februar 2021, er 92,3 procent.

 


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.