Alle strækninger opfylder målene – også Grenaabanen


Målene for pålidelighed og rettidighed blev i november opfyldt på alle strækninger. Grenaabanen nåede for første gang i 1,5 år op på 95 procent på rettidigheden.

Det samlede resultat for november viser et stabilt højt niveau på 98,6 procent på pålideligheden og en forbedret rettidighed på 97,3 procent. År til dato er tallene henholdsvis 98,1 procent og 96,9 procent.

Hos Letbanen vægter vi pålideligheden i dagligdagen højere end rettidigheden, da det er vigtigt, at passagerne kan regne med, at der kommer et tog.

Opdelt på strækninger ser udviklingen sådan ud:

Indre strækning
Indre strækning havde et mindre fald i pålideligheden, men opfylder fortsat målene og holder et højt niveau på begge mål. November resultatet sluttede på 98,5 procent på pålideligheden og 98,1 procent på rettidigheden.

Forsinkelser og aflysninger skyldtes bl.a. tekniske fejl, en plasticpose der havde sat sig fast i køreledningen, mangel på letbaneførere og fejl på materiel på Odderbanen, som påvirkede indre strækning. Derudover påkørte en cyklist toget ved Brendstrupgårdsvej – hændelsen påvirkede alle strækninger.

Odderbanen
Efter et fald i pålideligheden i oktober er Odderbanen nu igen tilbage på et højt niveau og sluttede på 98,9 procent i november. Rettidigheden er faldet til 97,9 procent.

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger var fejl på materiel, mangel på letbaneførere og tekniske fejl.

Grenaabanen
Strækningen kom i mål med både pålidelighed og rettidighed. Pålideligheden er steget til 98,7 procent og rettidigheden til 95,0 procent. 

Forsinkelser og aflysninger skyldes primært tekniske fejl og mangel på letbaneførere.

 Aarhus Letbane opgør pålideligheden (andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagte) og rettidigheden (andelen af afgange gennemført til tiden). Det fastsatte mål for begge parametre er 95 procent.

Aarhus Letbane er tit blevet omtalt som Østjyllands svar på den storkøbenhavnske S-bane. Derfor er en sammenligning med rettidigheden på S-banen relevant.

DSB opgør kundepunktligheden på S-banen og offentliggør den hver måned på deres hjemmeside www.dsb.dk. Kundepunktligheden er ligesom rettidigheden på Letbanen et udtryk for kundernes oplevelse af evt. forsinkelser på transporten.

Målet for kundepunktligheden på S-banen er 94,3 procent, og resultatet for den senest offentliggjorte måned, som er oktober 2021, er 90,8 procent.

 

 


Lignende nyheder...

_MG_1382aaaaaa

Succesen fortsætter: 16,3 procent flere passagerer rejser med Letbanen

Østjyderne har for alvor taget Letbanen til sig. I første halvår af 2024 har 3.234.915 passagerer rejst med Letbanen, og det er en stigning på ...
Læs mere
Skod

Smid det i skraldespanden!

Cigaretskod ved parkbænken, udtrådte tyggegummiklatter på strøget og brugte snusposer på letbanens perron. De små stykker affald ender alt for ofte udenfor byens affaldsspande. Måske ...
Læs mere
AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.