Risiko for rimtåge bliver nøje overvåget


Letbanen har et par gange været ramt af is på køreledningerne her i 2021, det har desværre givet aflysninger og forsinkelser i morgentrafikken. Alle årets episoder har været på grund af rimtåge, dvs. meget høj luftfugtighed og temperaturer omkring frysepunktet.

Senest skete det mandag den 22. februar 2021. Her var der 99,5 % luftfugtighed, og et pludseligt temperaturfald medførte is på køreledningerne omkring Kolind på trods af glycerinkørsel. Der var også is på strækningen mellem Humlehuse og Lystrup.

Siden midten af januar har Aarhus Letbane arrangeret erstatningsbusser, når der var udsigt til rimtåge. Det skyldes, at vi i øjeblikket ikke har en metode, der er sikker nok, når den slags vejr rammer Østjylland.

I mandags viste vejrdata plusgrader og ingen udsigt til rimtåge. Der stod derfor ikke erstatningsbusser klar, da temperaturen faldt uventet og medførte is på køreledningerne flere steder.

Aarhus Letbane har udviklet en model efter forbillede fra Bybanen i Bergen. Modellen bygger på meget detaljerede data fra DMI, som vi har lavet et tæt samarbejde med. Den havde oprindeligt tre trin: ingen risiko, risiko (og dermed glycerinkørsel) og driftsstop. Siden blev den udvidet til fem trin, og efter hændelserne den 22. februar er parametrene for indgriben igen justeret.

Der er således lavet en mere nuanceret model, hvor der nu følges særligt op på risikoen for rimtåge. Det betyder fx bestilling af erstatningsbusser og tomkørsel på den indre strækning.

Vi har, udover tilpasninger af modellen, foretaget en række ændringer til beredskabet, der gerne skulle give resultater på den korte bane. Der indsamles i øjeblikket yderligere erfaring fra letbaner med lignende udfordringer. På den lidt længere bane arbejdes der med et samlet katalog over muligheder og en indstilling til bestyrelsesbehandling

Vi arbejder på at sikre så få aflysninger og forsinkelser som muligt på hele banen og indsætter erstatningsbusser i de nødvendige situationer, så vi minimerer risikoen for, at passagerne ikke når frem til deres destination.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.