Passagerne er på vej tilbage til Letbanen


De seneste passagertal fra Midttrafik viser en fremgang for Letbanen for andet kvartal 2021.

970.400 passagerer har rejst med Letbanen i andet kvartal af 2021. Det er en fremgang på 54 procent i forhold til andet kvartal af 2020 og kun 10 procent mindre end for samme periode i 2019. 

Nedlukningen af samfundet og Covid-19 restriktioner på den kollektive trafik har det sidste års tid haft stor indvirkning på Letbanens passagertal.

I 2020 oplevede Aarhus Letbane et fald på 25 procent fra 4,7 mio. passagerer i 2019 til 3,5 mio. passagerer i 2020. Til sammenligning havde andre togselskaber en tilbagegang på op til 40 procent.

Passagertallet er faldet hvert kvartal fra andet kvartal 2020 til første kvartal 2021. Den igangsatte genåbning har imidlertid haft en positiv effekt på Letbanens passagertal i andet kvartal, og det giver anledning til om end behersket, optimisme og tro på, at tendensen er vendt.

“I forhold til sammenligningen med 2019 skal man huske på, at der kun var to måneder med fuld drift med i opgørelsen, da Grenaabanen åbnede 30. april. Men da vi i år har haft restriktioner i den kollektive trafik hele året, så er jeg personligt tilfreds med fremgangen. Det går forhåbentlig den rigtige vej” udtaler adm. direktør Michael Borre.

Udviklingen i passagertal 2019-2021 opgjort kvartalsvis:

Passagertal Udvikling 2019 2021

 

 

 

 

 

 


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.