Nye informationsskærme styrker brugeroplevelsen for passagerne


43 nye informationsskærme er sat op på flere af Letbanens stationer i 2022. De skal være med til at ensarte brugeroplevelsen på alle Letbanens stationer, og gøre det lettere for passagerne at rejse med Letbanen.

Passagerer der rejser mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Kongsvang og Odder, kender allerede de nye informationsskærme, for de har haft dem hele tiden. De har dog fået lidt flere, for at styrke informationen yderligere. For passagerer der rejser med L2, mellem Aarhus H og Lystrup, er informationsskærmene noget nyt.

”Opsætningen af nye informationsskærme, med præcise afgangstider og generel trafikinformation, er med til at give os passagerer et væsentlig bedre overblik over de næste afgange og evt. forsinkelser,” siger Jonas Buur Sinding, der pendler med Letbanen dagligt og er medlem af Letbanens passagerklub Aarhus.
”Selv om, at rettidigheden af Letbanen er blevet væsentlig forbedret, er det en vigtig parameter for passagerer at have let adgang til opdaterede informationer, især når trafikken en gang i mellem ikke kører som den skal,” siger han.

Blot et skridt på vejen
”At vi har de samme skærme på alle stationer, åbner op for nye muligheder,” siger Julian Barter, Driftsleder ved Aarhus Letbane.
”Vi kan kommunikere mere visuel i form af kort og grafisk illustration ved spærringer og driftsnedbrud, og vi kan kommunikere hurtigere, fordi vi kun skal arbejde i et system i stedet for tre. Skærmene er lette at afkode, og man kan se flere afgange på én gang,” fortsætter han.

Det sidste år er der blevet arbejdet koncentreret med at styrke informationen på rejsen. Ud over de nye informationsskærme er der foretaget flere tekniske optimeringer. Skærmene er dog det mest synlige tiltag.

”Vi arbejder tæt sammen med Midttrafik og passagerrådet for at gøre brugeroplevelsen bedre for vores passagerer”, siger Julian Barter, Driftsleder ved Aarhus Letbane.
”Og vi er ikke færdige endnu. Brugeroplevelsen er helt central for at få flere til at rejse med Letbanen, så vi vil blive ved med optimere på brugeroplevelsen mange år frem,” slutter han.

”Vi er i passagerrådet glade for samarbejdet med Letbanen og føler, at der bliver lyttet til konstruktive forslag fra passagerne. Vi er godt på vej med et af de mest klimavenlige transportmidler i og omkring Aarhus,” fortæller Hans Michael Betsch, formand for passagerrådet i Region Midtjylland.

 

Arbejdet med at styrke informationen på rejsen med Letbanen, er en del af Aarhus Letbanes strategiplan 2026, hvor der arbejdes målrettet med passagertilfredsheden.

Aarhus Letbane og Midttrafik anbefaler, at man altid tjekker Rejseplanen og Midttrafiks hjemmeside, hvis man skal med Letbanen.


Lignende nyheder...

AAL_pressefoto

5-års fødselsdag og 25 mio. passagerer

Letbanen kan fejre 5-års fødselsdag den 30. april 2024. Over to dage bliver fødselsdagen markeret med ministerbesøg, gratis rejser og happenings for passagerne i togene ...
Læs mere
_MG_8307aaaaaa

Letbanesporet ved Ringgadekrydset skal vedligeholdes

I weekenden den 17. – 19. februar vil letbanesporet ved Ringgadekrydset mellem Nordre Ringgade og Randersvej være delvist spærret. Letbanesporet i krydset mellem Nordre Ringgade ...
Læs mere
Passagertal_2023

Aarhus Letbane sætter ny passagerrekord

I 2023 nåede det samlede passagertal op på knap 5.8 millioner og det sætter igen passagerrekord for Aarhus Letbane. Med mere end 1.572.000 passagerer, der ...
Læs mere
snestorm_jan2024

Letbanen kører igen efter usædvanligt vintervejr

Mandag morgen var Aarhus Letbane igen tilbage til normal drift, efter at Østjylland blev ramt af usædvanligt vintervejr. Siden onsdag har de store snemængder skabt ...
Læs mere
_P8A8500aaaaaaaa_web

Flere afgange får passagererne til at strømme til

Sidste år i august trådte en ny køreplan i kraft, og det betød flere afgange fra Hornslet og Grenaa i myldretiden. Allerede et år senere ...
Læs mere
Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 ...
Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.