Nye informationsskærme styrker brugeroplevelsen for passagerne


43 nye informationsskærme er sat op på flere af Letbanens stationer i 2022. De skal være med til at ensarte brugeroplevelsen på alle Letbanens stationer, og gøre det lettere for passagerne at rejse med Letbanen.

Passagerer der rejser mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Kongsvang og Odder, kender allerede de nye informationsskærme, for de har haft dem hele tiden. De har dog fået lidt flere, for at styrke informationen yderligere. For passagerer der rejser med L2, mellem Aarhus H og Lystrup, er informationsskærmene noget nyt.

”Opsætningen af nye informationsskærme, med præcise afgangstider og generel trafikinformation, er med til at give os passagerer et væsentlig bedre overblik over de næste afgange og evt. forsinkelser,” siger Jonas Buur Sinding, der pendler med Letbanen dagligt og er medlem af Letbanens passagerklub Aarhus.
”Selv om, at rettidigheden af Letbanen er blevet væsentlig forbedret, er det en vigtig parameter for passagerer at have let adgang til opdaterede informationer, især når trafikken en gang i mellem ikke kører som den skal,” siger han.

Blot et skridt på vejen
”At vi har de samme skærme på alle stationer, åbner op for nye muligheder,” siger Julian Barter, Driftsleder ved Aarhus Letbane.
”Vi kan kommunikere mere visuel i form af kort og grafisk illustration ved spærringer og driftsnedbrud, og vi kan kommunikere hurtigere, fordi vi kun skal arbejde i et system i stedet for tre. Skærmene er lette at afkode, og man kan se flere afgange på én gang,” fortsætter han.

Det sidste år er der blevet arbejdet koncentreret med at styrke informationen på rejsen. Ud over de nye informationsskærme er der foretaget flere tekniske optimeringer. Skærmene er dog det mest synlige tiltag.

”Vi arbejder tæt sammen med Midttrafik og passagerrådet for at gøre brugeroplevelsen bedre for vores passagerer”, siger Julian Barter, Driftsleder ved Aarhus Letbane.
”Og vi er ikke færdige endnu. Brugeroplevelsen er helt central for at få flere til at rejse med Letbanen, så vi vil blive ved med optimere på brugeroplevelsen mange år frem,” slutter han.

”Vi er i passagerrådet glade for samarbejdet med Letbanen og føler, at der bliver lyttet til konstruktive forslag fra passagerne. Vi er godt på vej med et af de mest klimavenlige transportmidler i og omkring Aarhus,” fortæller Hans Michael Betsch, formand for passagerrådet i Region Midtjylland.

 

Arbejdet med at styrke informationen på rejsen med Letbanen, er en del af Aarhus Letbanes strategiplan 2026, hvor der arbejdes målrettet med passagertilfredsheden.

Aarhus Letbane og Midttrafik anbefaler, at man altid tjekker Rejseplanen og Midttrafiks hjemmeside, hvis man skal med Letbanen.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.