Passagererne strømmer til Letbanen


For andet kvartal i træk sætter passagererne rekord i Letbanen. I tredje kvartal rejste mere end 1.5 millioner passagerer med Letbanen, og det er en fremgang på mere end 26 procent i forhold til samme periode i 2019.

Mere end 16.500 passagerer har dagligt rejst med Letbanen i tredje kvartal. Og selv om tredje kvartal løber hen over sommerferien, er det en stigning på næsten 10 procent i forhold til sidste kvartal.

”Det er virkelig gode nyheder. Vi er altid glade for at flere vælger at tage Letbanen”, siger Michael Borre, administrerende direktør ved Aarhus Letbane. ”Vi havde da også håbet at se en stigning i passagertallet, da vi indførte kvartersdrift til Hornslet”.  

Og de ekstra afgange på L1 mellem Hornslet og Aarhus H er en af hovedårsagerne til de flotte passagertal. L1 mellem Grenaa og Aarhus H har oplevet en tilgang af passagerer på mere end 19 procent sammenlignet med sidste kvartal. Den store stigning i passagertilgang på L1 mellem Grenaa og Aarhus H ligger primært i hverdagen, og det giver også anledning til glæde hos Letbanen.

”At flere har valgt at rejse med Letbanen i hverdagen indikerer, at det er pendlere, der rejser til og fra arbejde. Det er en rigtig god tendens, da pendlertrafikken er kernen i den kollektive trafik”, siger Michael Borre. ”Vi ser også en stigning på L2, som har flere passagerer med end tidligere. Her er der en stigning på 5,5 procent i forhold til sidste kvartal, og det er også en flot stigning, når man tænker på, at L2 har haft en kontinuert fremgang de sidste par år”.

Tal fra 2019 for både L1 og L2 viser også en tydelig fremgang. Den mest markante fremgang er som forventet på L1 mellem Grenaa og Aarhus H, hvor afgangene siden 2019 er øget med henholdsvis halvtimesdrift og kvartersdrift.

Det samlede passagertal for året er på nuværende tidspunkt på 4.105.650 passagerer og med et samlet passagertal for 2019 på 4.788.295, ser det ud til, at Letbanen kan forvente at sætte endnu en rekord i år.

 

Udviklingen i passagertal 2019-2022 opgjort kvartalsvis

Letbanen i tal
Mere end 80 procent af passagerne rejser i hverdagen mandag til fredag. Næsten 70 procent af passagerne rejser på L2 mellem Odder og Lystrup/Lisbjerg via Aarhus H og AUH, mens mere end 30 procent af passagerne rejser på L1 mellem Grenaa og Aarhus H. 

 

 


Lignende nyheder...

Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.