Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens historie. Det stigende antal passagerer er en milepæl for Letbanen som et attraktivt og bæredygtigt tilbud i den kollektive trafik.

For femte gang i træk sætter passagererne rekord med Letbanen med endnu et kvartal, der viser en stigning i passagertallet i forhold til sidste år. Næsten 200.000 flere valgte at rejse med Letbanen i årets de første tre måneder, og det er en stigning på 15 procent i forhold til sidste år.

”Vi har en forventning om at passagertallet vil stige yderligere i 2023, men en stigning i først kvartal på 15 procent i forhold til sidste år, er over alt forventning”, udtaler Michael Borre, administrerende direktør for Aarhus Letbane. ”Vi er utrolig glade for at flere vælger Letbanen til. Letbanen er et attraktivt og bæredygtigt tilbud til østjyderne, og vi er ser meget positivt på den positive udvikling”.

Mere end 400.000 rejste med L1 mellem Grenaa og Aarhus H i de første tre måneder af året. Det er det højeste passagertal på L1 i Letbanens levetid.

”Den passagervækst, vi oplever, er meget positiv”, udtaler Mie Krog, formand for bestyrelsen i Aarhus Letbane. ”Det ser ud til, at Letbanen for alvor er ved at vinde indpas hos østjyderne, og det er vi rigtig glade for. Letbanen er en vigtig del af den grønne omstilling og at flere har valgt at rejse med Letbanen, er med til at fremme omstillingen”, fortsætter hun. ”De gentagende rekorder er et udtryk for, at Letbanen bidrager til at sikre bæredygtig kollektiv mobilitet for borgerne i Østjylland. Og det forpligter. Vi ved, at vi har et stort ansvar for at sikre en stabil og sikker rejse for alle vores passagerer”, slutter hun.

1 million passagerer rejste med L2 mellem Odder og Lystrup. 80 procent af de passagerer der rejser med L2 rejser i Aarhus C – mellem Aarhus H og Universitetshospitalet.

 

Udviklingen i passagertal 2019-2023, opgjort kvartalsvis:

Lignende nyheder...

Testkoersel-Odderbanen-6

Planlagt vedligehold på Odder- og Grenaabanen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningerne mellem Grenaa og Østbanetorvet og mellem Odder og Aarhus H. I uge 25 …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.