Aarhus Ø Header

Langs med banen

Letbanen på vej til Aarhus Ø

I budgetforliget for 2018 har byrådet i Aarhus afsat penge til at gennemføre en forundersøgelse af Letbanens etape til Aarhus Ø.

Forligspartierne er enige om, at det er vigtigt at beslutte etableringen af en deletape af Letbanen nu. Det sker som følge af, at udbygningen af Aarhus Ø skrider hurtigt frem.

Når Aarhus Ø er færdigbygget, vil bydelen huse 7.000 beboere og 12.000 arbejdspladser. Derudover er dagligvarebutikker, teater, havnebad og lystbådehavn også på tegnebrættet for området.

Er klar til Letbanen

I midten af Bernhard Jensens Boulevard, som er bydelens ’hovedvej’, er der på forhånd gjort plads til et letbanetracé. Eftersom der ingen ledninger er i jorden, er det billigere at anlægge letbane til Aarhus Ø end andre steder i byen. Den nye bydel er dermed forberedt til Letbanen, som vil binde havn og by endnu tættere sammen.

Udbygningen fra Nørreport til Lighthouse-byggeriet på spidsen af Aarhus Ø er en del af letbaneetape 2, som også omfatter en udvidelse til Brabrand. Men i første omgang er der alene afsat penge til at fremskynde letbanesporet til Aarhus Ø. 

Læs mere om Letbanens udbygning her.