Drift Jan2019

Drift

Færre aflysninger og bedre rettidighed i januar

Aarhus Letbane forbedrede driften i januar for tredje måned i træk. Kun få afgange aflyses og mere end 95 pct. kører til tiden.

Alle gode gange tre for Aarhus Letbane: Efter at have forbedret driften med færre aflysninger og højere rettidighed i november og december, fortsatte den positive udvikling i januar 2019. Her blev 98,88 procent af alle afgange gennemført. Af disse kørte 95,63 procent til tiden.

Dermed bevæger driften sig i den rigtige retning for tredje måned i træk. Til sammenligning var de tilsvarende tal for oktober 94,06 procent gennemførte afgange, hvoraf 86,53 procent kørte til tiden.

Mere robust køreplan

Januar er den første hele måned, efter at Midttrafik justerede køreplanen en smule ved at lægge to minutter til rejsetiden fra Aarhus H til Odder. Det har gjort køreplanen mere robust.

Aarhus Letbane er dog fortsat udfordret på antallet af letbanekøretøjer. Mens man p.t. kører med det store Tango-letbanetog på strækningen mellem Aarhus og Odder, er det mindre Variobahn-letbanetog fortsat ikke godkendt til at køre på denne strækning. Det betyder, at der ikke skal udgå mange Tango-letbanetog – f.eks. på grund af service eller trafikuheld – før der mangler køretøjer.

Problemet vil dog være løst, når Variobahn bliver godkendt. Dette arbejde pågår. Når det sker, skal Variobahn betjene strækningen mellem Odder og Lisbjergskolen og Lystrup, mens Tango især skal køre den lange tur mellem Aarhus og Grenaa.