Universitetsbyen skyder op


Mange spændende byudviklingsprojekter er i gang langs med Letbanen, og et af de nyeste er etableringen af Universitetsbyen.

Aarhus Universitet købte i 2016 det tidligere Aarhus Kommunehospitals bygninger på Nørrebrogade af Region Midtjylland. Planen er at skabe et moderne campusområde og forbinde det med den øvrige del af universitetet.

Derudover er ambitionen at skabe en ny bydel i området, hvor det summer af byliv og studieaktiviteter, og hvor institutioner, butikker, erhverv og bolig er tæt forbundne – også med Katrinebjerg, midtbyen, Aarhus Ø og Trøjborg.

Nye tunneller er forberedt

Letbanen gør det let at komme til og fra Universitetsbyen, og faktisk har Aarhus Letbane også haft andel i projektet. Aarhus Kommune og Aarhus Universitet har nemlig ønsket at få etableret to nye tunneller under Nørrebrogade for fysisk at forbinde Universitetsparken og Universitetsbyen for fodgængere og cyklister. Det vil give et mere sammenhængende campusmiljø.

Da det ville blive for dyrt at etablere tunnellerne, når Letbanens skinner allerede var lagt, blev det derfor en opgave, som Aarhus Letbane stod for i forbindelse med anlægget af etape 1.

Skadestuen og Lægevagten er netop flyttet til nye lokaler på universitetshospitalet i Skejby, og fra 2021 er planen, at Molekylærbiologi og Genetik som det første institut flytter ind i Universitetsbyen.


Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.