Letbanen kom godt afsted til Odder


Letbanen mellem Odder og Aarhus har fået en flyvende start med masser af passagerer straks efter åbningen den 25. august.

Bekymringer om, hvorvidt kunderne ville vende tilbage til banen mellem Odder og Aarhus efter næsten to års pause, blev omgående gjort til skamme efter Letbanens åbning på strækningen lørdag den 25. august.

Selv om åbningen først blev annonceret fredag eftermiddag, var der godt med passagerer med Letbanens første afgang fra Odder lørdag kl. 5.37. Resten af weekenden kørte de nye letbanetog af typen Stadler Tango typisk med 40-50 procent belægning, hvilket svarer til 100-130 passagerer i snit.

Mandag den 27. august – første hverdag for den nye letbanestrækning – var kunderne for alvor tilbage. Afgangene i myldretiderne var fyldt til sidste ståplads, og det har været situationen hele den første uge i drift.

– Kunderne har taget særdeles godt imod Letbanen. Vi har fra starten kørt med fyldte tog i myldretiderne, men også midt på dagen er der mange passagerer. Det er meget positivt. Vi ser det både som et udtryk for, at Letbanen har været savnet, og at den udfylder en vigtig rolle for den kollektive transport i området, siger Aarhus Letbanes direktør Michael Borre.

Mindre forsinkelser

Med åbningen af strækningen mellem Odder og Aarhus har Aarhus Letbane ikke blot udvidet letbanestrækningen med 30 kilometer. Selskabet er også begyndt at køre med den anden af to typer letbanetog, det knapt 40 meter lange Stadler Tango med plads til 256 passagerer. Samtidig blander man for første gang en letbanestrækning, der kører på banesignaler mod Odder med strækningen i det centrale Aarhus, hvor letbaneførerne kører ’på sigt’. Endelig er den tre kilometer lange strækning mellem Universitetshospitalet i Skejby og Lisbjergskolen også åbnet.

– Det er en ny og mere kompleks driftssituation, men det er gået godt. Vi har haft nogle aflyste afgange og enkelte afgange har kørt med forsinkelser på 4-5 minutter. Det er forventeligt i en indkøringsfase, og på sigt får vi samme høje rettidighed, som vi har på den indre strækning, siger Michael Borre.

Bilist på afveje

Tirsdag den 28. august oplevede Letbanen et uheld på strækningen mellem Aarhus H og Lisbjerg. En bilist kørte af ukendte årsager tværs over letbanesporene på Hack Kampmanns Plads mellem DOKK1 og Toldboden og forårsagede en kollision med et letbanetog. Cyklister og fodgængere må gerne krydse sporet det pågældende sted, men ikke køretøjer. Af samme årsag er letbanesporene både markeret med lodrette steelere og små klodser i belægningen – såkaldte ’marcipanbrød’.

Driften på strækningen blev genoptaget efter to timer.

Fotos: Asger Christiansen og Jens Hasse/Chili Foto


Odder-borgmester Uffe Jensen (V) var med på første tur.Tidlig morgenafgang fra Odder Station.Nogle passagerer havde medbragt den røde løber til jomfruturen.Letbanen i Viby på vej mod OdderLetbanetog på vej over Egådalen mellem Skejby og Lisbjerg.

Lignende nyheder...

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Passagererne sætter igen rekord i Letbanen

Med mere end 1.4 millioner passagerer i første kvartal sætter passagererne endnu en gang rekord. Passagertallet er det højeste for et første kvartal i Letbanens …

Læs mere
odder_1280x500

Planlagt vedligehold mellem Odder og Aarhus H

I uge 16 vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på strækningen mellem Odder og Aarhus H. Vedligeholdelsesarbejdet udføres hovedsageligt i nattetimerne for at undgå at …

Læs mere
Letbanen-Grenaa-Tango

Køreledningsmast beskadiget ved Ryomgård

I forbindelse med vedligehold på Grenaabanen er en køreledningsmast beskadiget. Under nattens vedligeholdelsesarbejder har Aarhus Letbanes (AAL) vedligeholdelsesentreprenør ramt en køreledningsmast. Masten er beskadiget og …

Læs mere
Vedligeholdkampagne-marts-2021-web

Planlagt vedligehold på hele Letbanestrækningen

I de kommende uger vil Aarhus Letbane arbejde med vedligeholdelsesopgaver på hele strækningen mellem Grenaa og Odder. I ugerne 11 og 12 arbejdes der mellem …

Læs mere
Aarhus-H-morgentrafik-til-web

2022 blev et rekordår for passagererne

For fjerde kvartal i træk sætter passagererne rekord, og dermed bliver det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat i Letbanens historie.

Læs mere
Drift-2018

Letbanen kører normalt fra 8. december 2022

Efter fire uger med stærkt nedsat drift på især Grenaabanen, kører Letbanen igen normalt fra og med den 8. december.

Læs mere
Foto: Jens Hasse/Chili

Du er på vej væk fra Letbanens hjemmeside og på vej over til Midttrafik.dk

Ønsker du information om køreplaner og andre rejsetider?

Ønsker du at købe billet til Letbanen eller at finde priserne hertil?

P8A2997aaaaa-scaled.jpg

Skal du ud at køre med Letbanen?

Find information om køreplaner, billetter, priser og rejseregler. Kontakt Midttrafiks kundeservice.